Flag

Nord-tysk plommekake

ca. 20 kakestykker
Enkel
60 minutter
Plommekake i langpanne med vaniljekrem
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Butterdeig
450 gbutterdeig
Kakefyll
2 kgplommer
1 pakkevaniljekrem
1 pakkeDr. Oetker Hakkede Mandler (50g)

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (50g)
1

Forberedelser

Tin butterdeigen etter anvisning på pakken. Vask plommene og fjern steinene, hver plomme deles i 4 båter. Forvarm stekeovnen til 200 grader for over- og undervarme, eller 180 grader for varmluft.

2

Kjevle ut butterdeigen i en stor, smurt langpanne, prikk deigen flere steder med gaffel. Forstekes midt i ovnen i 15 min.

3

Kakefyll

Fordel vaniljekremen utover kakebunnen. Legg deretter på plommene med snittflaten opp. Strø til slutt over hakkede mandler, og stek kaken videre nederst i ovnen i ca. 30 min.


La kaken avkjøles i langpannen, på en rist.