Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Nord-tysk plommekake

Plommekake i langpanne med vaniljekrem

om 20 kakestykker

Middels 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Nord-tysk plommekake

Butterdeig:

450 g butterdeig

Kakefyll:

2 kg plommer
1 pakke vaniljekrem
1 pakke Dr. Oetker Hakkede Mandler (50g)

preparation

Tilberedning

1

Forberedelser

Tin butterdeigen etter anvisning på pakken. Vask plommene og fjern steinene, hver plomme deles i 4 båter. Forvarm stekeovnen til 200 grader for over- og undervarme, eller 180 grader for varmluft.

2

Kjevle ut butterdeigen i en stor, smurt langpanne, prikk deigen flere steder med gaffel. Forstekes midt i ovnen i 15 min.

3

Kakefyll

Fordel vaniljekremen utover kakebunnen. Legg deretter på plommene med snittflaten opp. Strø til slutt over hakkede mandler, og stek kaken videre nederst i ovnen i ca. 30 min.

La kaken avkjøles i langpannen, på en rist.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.