Nøtterull med bringebærkrem

Rullekake laget med nøtter og fylt med bringebærkrem

10 - 12 porsjoner

Enkel 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Nøtterull med bringebærkrem

Kakedeig:

100 g hasselnøtter , skivede
4 egg str M/L, romtempererte
120 g rørsukker
70 g hvetemel

Bringebærkrem:

1 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
2 ss melis
2,5 dl fløte
3 ss crème fraîche
2 ss bringebærsyltetøy

Fyll og pynt:

200 g bringebærsyltetøy
Dr. Oetker Chocolate Stars

preparation

Tilberedning

1

Sett stekeovnen på 210 °C over- og undervarme.

2

Kakedeig

Blend 50 gram hasselnøtter til nøttemel. Pisk egg og sukker skummende hvitt. Vend forsiktig nøttemel og hvetemel i eggemassen og fordel deigen jevnt i et rektangel (ca 30x40 cm) på et stekebrett med bakepapir. Dryss resten av hasselnøttene over deigen.

3

Stek bunnen midt i ovnen i 6-7 minutter, til den er gyldenbrun.

4

Strø sukker på et stykke bakepapir og vend bunnen over. La bakepairet sitte på og legg et fuktig kjøkkenhåndkle over, slik at bunnen ikke blir tørr og knekker under rulling. La den avkjøle.

5

Bringebærkrem

Pisk vaniljesukker, melis, fløte, crème fraîche og bringebærsyltetøy til det er kremete og luftig.

Trekk bakepapiret av bunnen.

6

Fyll og pynt

Rør i syltetøyet og fordel det utover den avkjølede bunnen i et tynt lag. Fordel bringebærkremen utover syltetøyet. Rull kaken sammen og la den ligge med skjøten ned. Pakk rullekaken i plastfolie og legg den i kjøleskap til den skal serveres. Pynt gjerne med et dryss melis og sjokoladestjerner før servering.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei