Flag

Ostekake med sjokolade og nøtter

ca. 8 kakestykker
Middels
60 minutter
Smaksrik kake med smak av sjokolade, kaffe og rom.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
200 grug- eller grahamskjeks (Digestive) (eventuelt havrekjeks)
50 gsmeltet smør
2 poserDr. Oetker Bakesjokolade Mørk
1 dlsukker
400 gkremost (Philadelphia eller mascarpone)
3Dr. Oetker Gelatinblader
0,5 dlkaffe
4 dlfløte
2 tsromaroma
50 ghasselnøtter hakkede
littsjokoladesaus

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk
1

Tilberedning

Klipp et stykke bakepapir så det passer til en rund springform. Knus småkakene i en bolle, og bland dem med smeltet smør. Trykk blandingen ut i bunnen av kakeformen.

2

Legg gelatinbladene i vann til de har blitt myke. Bland med kald kaffe, og varm opp blandingen til den er jevn – den må ikke koke. La deretter blandingen avkjøles.

3

Visp fløten stiv til krem. Bland sammen ferskost, sukker, romaroma, halvparten av nøttene og gelatinblandingen. Smelt sjokoladen forsiktig over vannbad eller i mikroovn. Visp den smeltede sjokoladen i osteblandingen med en håndmikser. Vend til slutt kremen inn i blandingen.

4

Bred blandingen ut over kakebunnen. Pynt kaken med nøtter og evt. sjokoladesaus.

5

Sett kaken i kjøleskapet i minst 4 timer. Ta kaken forsiktig ut av formen, ha den på et fat eller tallerken og server.