Ostekake med sjokolade og nøtter

Smaksrik kake med smak av sjokolade, kaffe og rom.

ca. 8 kakestykker

Enkel 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Ostekake med sjokolade og nøtter

Ingredienser:

200 g rug- eller grahamskjeks (Digestive) (eventuelt havrekjeks)
50 g smeltet smør
2 poser Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk
1 dl sukker
400 g kremost (Philadelphia eller mascarpone)
3 Dr. Oetker Gelatinblader
0,5 dl kaffe
4 dl fløte
2 ts romaroma
50 g hasselnøtter hakkede
litt sjokoladesaus

preparation

Tilberedning

1

Tilberedning

Klipp et stykke bakepapir så det passer til en rund springform. Knus småkakene i en bolle, og bland dem med smeltet smør. Trykk blandingen ut i bunnen av kakeformen.

2

Legg gelatinbladene i vann til de har blitt myke. Bland med kald kaffe, og varm opp blandingen til den er jevn – den må ikke koke. La deretter blandingen avkjøles.

3

Visp fløten stiv til krem. Bland sammen ferskost, sukker, romaroma, halvparten av nøttene og gelatinblandingen. Smelt sjokoladen forsiktig over vannbad eller i mikroovn. Visp den smeltede sjokoladen i osteblandingen med en håndmikser. Vend til slutt kremen inn i blandingen.

4

Bred blandingen ut over kakebunnen. Pynt kaken med nøtter og evt. sjokoladesaus.

5

Sett kaken i kjøleskapet i minst 4 timer. Ta kaken forsiktig ut av formen, ha den på et fat eller tallerken og server.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei