Pink Fault Line Cake

En fault Line Cake lages med en stripe i smørkremen fylt med strøssel. Her i en fin, rosa utgave, med nydelig smak av sitron og bær.

ca. 12 kakestykker

Enkel 90 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Pink Fault Line Cake

Kakebunn:

300 g mykt smør
1 pose Dr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting
2 egg str M/L
260 g hvetemel
4 ts Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
3 ts Dr. Oetker Bakepulver
1,5 dl lettmelk

Sitronkrem:

1 pose Dr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting
250 g mascarpone
3 dl Q-Meieriene kremfløte

Rosa smørkrem:

1 pose Dr. Oetker Berry Fantasy Icing & Frosting
250 g mykt smør
Dr. Oetker Rosa Konditorfarge

Dekorasjon:

1 boks Dr. Oetker Sweetheart strøssel

preparation

Tilberedning

Sett ovnen på 175° C varmluft.
Smør to springformer Ø 18 cm og legg bakepapir i bunnen.

1

Kakebunn

Pisk smør og innholdet fra posen med Juicy Lemon Icing & Frosting sammen, til den er myk og luftig, 2-3 minutter. Tilsett ett egg av gangen og pisk godt etter hvert egg. 

I en annen bolle blandes hvetemel, vaniljesukker og bakepulver sammen. Sikt det i smørblandingen. Tilsett melk og rør det godt sammen.

Fordel kakerøren i de to smurte springformene med bakepapir i bunn, og stek de i ca. 30 minutter. Sjekk om kakebunnene er ferdige med en bakepinne. De er ferdige når det ikke fester seg noe på bakepinnen.

La kakebunnene avkjøles helt i springformene. Fjern form og bakepapir og del begge kakebunnene på midten, slik at det blir fire deler.

2

Sitronkrem

Ha innholdet fra en pose Juicy Lemon Icing & Frosting, mascarpone og kremfløte i en bolle og pisk til det får samme konsistens som en fast krem. 

Legg en kakebunn på et serveringsfat og ha kakeplast og ringen til springformen (eller en kakering) rundt bunden. Fordel en tredjedel av fyllet på bunden og legg på en bunn. Fordel fyll, legg på neste bunn og fordel resten av sitronfyllet. Legg til slutt på den siste kakebunnen. La kaken sette seg litt i kjøleskapet.

3

Rosa smørkrem med bærsmak

Ha inndholdet fra en pose Berry Fantasy Icing & Frosting i en skål, tilsett romtemperert smør. Pisk med en håndmikser i 4 minutter til smørkremen er luftig. Farg smørkremen med rosa konditorfarge inntil ønsket farge oppnås.

4

Dekorasjon

Hell de fire forskjellige strøsslene fra Sweetheart mix i en skål, og bland det godt sammen. 

Ta kaken ut av kjøleskapet og fjern form og kakeplast. Bruk gjerne en vinkelpalett/ spatula til å fordele en del av smørkremen i en jevn stripe langs midten av kaken. Bruk hendene til å forsiktig trykke strøsselblandingen inn i stripen av smørkrem. 

Fordel så resten av  smørkremen jevnt på kaken, men unngå midten av kaken med strøssel. (se bildet). Bruk gjerne en vinkelpalett/ spatula til å fordele smørkremen over kaken og en smoother til å jevne ut smørkremen , så den får en helt glatt overflate og stripen med strøssel blir tydelig. La kaken sette seg i kjøleskap innen servering.

Tips

Denne Fault Line Cake kan også lages om til en sitronelskers drøm, bare erstatt Berry Fantasy Icing & Frosting i smørkremen med Juicy Lemon Icing & Frosting, så får du en fin gul kake. Bruk så det strøsselet du liker best.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei