Flag

Polkagriskake

ca. 10 kakestykker
Middels
60 minutter
Oppskrift på en lekker rullekake i polkagrisform. En sikker suksess til julefesten.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakedeig
4egg
1,5 dlsukker
50 gmalte mandler
1,5 dlpotetmel
3 ssDr. Oetker Bakekakao
1 tsDr. Oetker Bakepulver
Fyll
1 dlbringebærsyltetøy
2 dlfløte
200 gkremost
0,5 dlsukker
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1 tspeppermyntearoma etter ønske
Dekorasjon
350 gDr. Oetker Hvit Sukkerfondant
Dr. Oetker Konditorfarger , rød

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakekakao
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Konditorfarger , rød
1

Kakedeig

Forvarm ovnen til 225 grader. Visp egg og sukker luftig. Bland de tørre ingrediensene, og sikt inn i deigen. Bland forsiktig. Hell deigen i en langpanne med bakepapir, fordel deigen jevnt utover. Stek kaken i ca. 8 minutter.


Legg et stykke bakepapir på arbeidsflaten, og strø med sukker. Hvelv forsiktig den stekte kaken over på det strødde bakepapiret, og løsne forsiktig av papiret på toppen. La kaken avkjøles i romtemperatur.

2

Fyll

Fordel syltetøyet over kaken. Visp fløten til krem, og bland med ferskosten. Tilsett sukker og eventuelt peppermyntearoma. Legg noen spiseskjeer av kremen til side, og fordel resten over syltetøyet. Rull kaken sammen med hjelp av bakepapiret, og la skjøten ligge på undersiden av kaken.

3

Montering

Skjær av ca. 20 cm av rullekaken, som skal bli den lange delen av polkagrisen. Skjær trekanter/skrå biter av resten av kaken, og sett sammen "svingen" til polkagrisen. Ved behov kan man skjære av litt mer av kaken, og fylle inn i mellomrommene hvis det blir noen.

4

Dekorasjon

Fordel resten av kremen over hele kaken. Farg 100 gram av den hvite sukkerfondanten med rød konditorfarge. Kjevle ut både den hvite og den røde sukkerfondanten. Dekk hele kaken med den hvite sukkerfondanten. Gjør overflaten glatt og jevn, og skjær bort eventuelle rester. Skjær den rødfargede sukkerfondanten i remser, og dekorer kaken så den blir stripete.