Flag

Prikkete rullekake

ca. 12 kakestykker
Middels
40 minutter
Fargerik vri på rullekaken, perfekt til kaffebesøk!
Ingredienser
Slik gjør du
Oppskriftstips
Rullekakedeig og kakedeig skal alltid stekes rett etter at den er blandet. Kjenn etter med hånden om deigen er ferdigstekt før den tas ut av ovnen. Rullekakedeigen skal ikke kjennes fuktig, men skal være myk. En rullekakebunn som er stekt for lenge er tørr og hard.
Oppskriftstips
Varmluft er ikke velegnet til steking av rullekakebunner.
Oppskriftstips
Det er mange muligheter for å variere fyllet i rullekaker. Et forslag er vispet krem og bringebær.
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakedeig
3egg
5 - 6 sslunkent vann
150 gsukker
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
100 ghvetemel
50 gpotetmel
1 tsDr. Oetker Bakepulver
Dr. Oetker Konditorfarger
Fyll
100 gmykt smør
175 gmelis
1 tsDr. Oetker Vanilla Paste
Dr. Oetker Konditorfarger , rød

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Konditorfarger
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Konditorfarger , rød
1

Kakedeig

Legg bakepapir i en langpanne (ca. 35 x 40 cm). Det er viktig at bakepapiret går opp over kantene, slik at hele formen og deigens kant er dekket av bakepapir.

2

Visp eggene og varmt vann til det skummer. Tilsett sukker og vaniljesukker, og visp i 2 minutter til. Bland hvetemel, bakepulver og potetmel, sil først halvparten i eggekremen, og visp kort på laveste hastighet. Ha deretter i resten av melblandingen.

3

Ta to spiseskjeer av deigen, og ha i hver sin lille skål. Ha forskjellig konditorfarge i hver skål, og bland med deigen. Ha deigen over i hver sin lille frysepose/sprøytepose. Klipp av et lite hull i det ene hjørnet av posen, og lag små prikker av de ulike fargene på bakepapiret på stekeplaten. Stek prikkene i 2 minutter for at de skal sette seg.

4

Fordel resten av deigen over prikkene. Stek rullekaken i ovnen på 200˚ C i 10-15 minutter.

5

Hvelv kaken over på et kjøkkenhåndkle rett etter steking. Pensle bakepapiret på baksiden av kaken med kaldt vann og trekk det forsiktig, men raskt av. Rull kaken fra kortsiden opp i kjøkkenhåndkleet, og legg den i kjøleskapet.

6

Kakefyll

Visp smør mykt og luftig med en mikser. Tilsett melis litt etter litt, og rør til slutt inn vaniljepastaen og noen dråper rød konditorfarge for å få en fin pastellfarge.

7

Rull kaken forsiktig ut, bre smørkremen utover, og rull kaken sammen igjen.

Oppskriftstips

  • Rullekakedeig og kakedeig skal alltid stekes rett etter at den er blandet. Kjenn etter med hånden om deigen er ferdigstekt før den tas ut av ovnen. Rullekakedeigen skal ikke kjennes fuktig, men skal være myk. En rullekakebunn som er stekt for lenge er tørr og hard.
  • Varmluft er ikke velegnet til steking av rullekakebunner.
  • Det er mange muligheter for å variere fyllet i rullekaker. Et forslag er vispet krem og bringebær.