Flag

Raske kanelsvinger

15 stykker
Enkel
95 minutter
Prøv denne enkle oppskriften på kanelsvinger med vaniljekrem. Deigen trenger ikke heve, så kanelsvingene blir raskt ferdige!
Kanelsvinger lages vanligvis av en gjærdeig som skal heve i to omganger, og de tar gjerne noen timer å lage. Vår oppskrift trenger ikke heving, så kanelsvingene er raske å lage.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Bolledeig
450 ghvetemel
1 poseDr. Oetker Pizzagjær
0,5 tsgrovt salt
1 tskardemomme
2 sssukker
1egg str. M/L
2 dlmelk
75 gmykt smør
Kanelfyll og vanlijekrem
150 gmykt smør
75 gbrunt farin
50 grørsukker (f. eks demerarasukker)
3 sskanel
ca. 400 gvaniljekrem
Glasur
100 gmelis
ca. 1 sskokende vann

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Pizzagjær
1

Bolledeig

Sett stekeovnen på 180 °C over- og undervarme. 

Bland alle de tørre ingredienser til deigen i en bolle. Tilsett egg, melk og det myke smøret. Elt deigen i ca. 10 minutter i en kjøkkenmaskin, til den er myk og smidig. La deigen hvile i bollen i 5-10 minutter, den vil da ikke trekke seg så mye sammen når den kjevles ut.

Den lange eltetiden er viktig for å aktivere glutenet i melet, dette påvirker brødets struktur. Det er helt klart enklest å elte deigen i en kjøkkenmaskin når den skal eltes så lenge. Alternativt så kan man prøve å elte deigen med en kombinasjon av en håndmikser med deigkrok og håndkraft.

2

Kanelfyll

Rør alle ingrediensene til kanelfyllet sammen til en jevn masse. 

3

Utbaking

Picture - Hurtige kanelsnegle web step uden glasur

Legg bakepapir i en langpanne ca. 25x35 cm

Kjevle deigen ut på et lett meldrysset bord til en firkant på ca. 50x36 cm. løft på deigen av og til og drys med litt mel, så den ikke klistrer fast til bordet. 

Fordel kanelfyllet utover deigen, helt ut til kanten. Fordel vaniljekrem i et jevnt lag over kanelfyllet. Rull deigen sammen til en pølse med en lengde på 36 cm. Del deigen i 15 skiver og fordel de jevnt i langpannen. 

Stek kanelsvingene i ca. 40 minutter i nederste tredjedel av ovnen. 

La de avkjøles.

Steketid: ca. 40 Minutter

4

Glasur

Picture - Hurtige kanelsnegle web step

Rør melis og kokende vann sammen til en jevn glasur. Pynt de avkjølte kanelsvingene med glasuren.


Tips

Du kan erstatte rørsukker med vanlig sukker.

Kanelsvingene kan fryses i inntil 3 måneder uten glasur.