Regnbuekjeks

Fargerike regnbuekjeks som tar seg godt ut på kakebordet.

16 stykker

Middels 40 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Regnbuekjeks

Kjeks:

115 g usaltet smør
65 g sukker
1 ts Taylor & Colledge Organic Vanilla Bean Extract (1tsp)
200 g hvetemel
ca. 5 - 10 ml melk (1-2 ss)

Dekorasjon:

honning (flytende)
Dr. Oetker Hvit Sukkerfondant
Dr. Oetker Rosa Konditorfarge
Dr. Oekter Oransje Konditorfarge
Dr. Oetker Gul Konditorfarge
Dr. Oetker Grønn Konditorfarge
Dr. Oetker Blå Konditorfarge

preparation

Tilberedning

1

Kjeks

Ha bakepapir på to stekebrett og sett de til side. Bland sammen smør, vaniljeekstrakt og sukker til en jevn blanding. Tilsett mel og bland det godt sammen. Blir deigen for tørr slik at den smuldrer litt tilsett 1 - 2 ss melk for å samle deigen.

2

Ha et tynt lag med mel på benkeplaten og kjevle ut deigen til den er ca. 1/2 cm tykk.

3

Trykk ut sirkler på ca. 9 cm diameter og del disse så i to for å lage halvsirkler. Legg halvsirklene på stekebrett med papir med litt mellomrom mellom hver. Sett brettene til avkjøling i kjøleskap i 30 minutter - dette gjør at kjeksene holder bedre på formen under steking.

4

Forvarm stekeovnen til 180 °C over- og undervarme, eventuelt 160°C varmluft.

Stek kjeksene i 15-20 minutter, de er ferdige når de er blitt gyldne. La kjeksene avkjøles på brettene i 10 minutter før de legges på en bakerist for å bli helt avkjølt.

5

Dekorasjon

Mens de ustekte kjeksene står til avkjøling i kjøleskap kan man begynne å farge fondanten. 

Del fondanten i seks biter og rull de inn i plastfilm slik at de ikke tørker. Ta en bit fondant og kna den myk på en overflate strødd med litt melis. Trykk fondanten flat og ha på noen få dråper med rosa konditorfarge. Brett fondanten sammen og kna inn fargen. Tilsett litt og litt farge inntil den er som ønsket. Pakk den rosa fondanten inn i plastfilm igjen til den skal brukes. Gjenta med alle fargene, det skal være en hvit bit igjen til slutt. 

6

Når kjeksene er helt avkjølte, ta av en liten bit av hver farget fondant og rull de ut til tynne pølser. Pensle en kjeks med honning.

Legg en rosa pølsebit ytterst på kjeksen, så en oransje, gul, grønn og til slutt en liten kule med blå fondant. Trykk de forsiktig på kjeksen slik at fondanten sitter fast.

Gjenta på alle kjeksene.

7

Til slutt rulles den hvite fondanten til små kuler som skal etterligne skyer. Fest de nederst på regnbuene med honning.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei