Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Rulle-lagkake med mascarponekrem

Denne pynter opp på kakebordet

om 12 porsjoner

Enkel 120 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Rulle-lagkake med mascarponekrem

Kakebunn:

100 g smør
25 g Dr. Oetker Bakekakao
4 egg str. M/L
175 g sukker
1 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
175 g hvetemel
1 ts Dr. Oetker Bakepulver

Mascarponekrem:

100 g mykt smør
300 g melis
1 Dr. Oetker Vaniljestang
150 g mascarpone
revet appelsinskall fra en ubehandlet appelsin

Dekorasjon:

Dr. Oetker Hvit Sukkerfondant
Dr. Oetker Konditorfarger
100 g mørk sjokolade

preparation

Tilberedning

1

Sett stekovnen på 225° C over- og undervarme.

2

Kakebunn

Smelt smør i en kjele, tilsett kakaoen, ta kjelen av varmen og rør godt. Pisk egg og sukker luftig. Sikt hvetemel, vaniljesukker og bakepulver i eggemassen og vend det forsiktig inn. Rør så kakaosmøret forsiktig i deigen. Fordel deigen på en stekeplate med bakepapir, ca 30 x 40 cm.

3

Stek bunnen i ca. 8 minutter. Vend bunnen over på et bakepair drysset med melis og legg et rent og fuktig kjøkkenhåndkle over.

4

Mascarponekrem

Pisk smør og halvparten av melisen sammen, tilsett så resten av melisen, frøene fra vaniljestangen, mascarpone og revet appelsinskall. Pisk godt i 5 minutter til kremen er lett og luftig.

5

Montering

Trim kantene på kakebunnen rett, og del den i tre remser på langs. Fordel mascarponekremen på de tre remsene. Rull den første remsen sammen til en rullekake, legg remse nummer to på rullekaken og fortsett å rulle den sammen. Det samme gjøres med den tredje remsen. Pakk den store rullekaken stramt inn i plastfolie og sett den kaldt.

6

Dekorasjon

Kjevle ut fondanten og lag et lokk som passer til toppen av kaken. Farg resten av fondanten og trill den til en lang pølse. Kjevle den flat og skjær ut en remse som rekker rundt kaken. Lag eventuelt også noen små figurer til pynt. Fest fondanten ved å pensle baksiden med vann og trykk den fast på kaken.

Smelt sjokoladen og lag noen fine "snirkler" på et stykke bakepapir og dekorer kaken med disse når de har stivnet.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.