Rulle-lagkake med mascarponekrem

Denne pynter opp på kakebordet

ca. 12 porsjoner

Enkel 120 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Rulle-lagkake med mascarponekrem

Kakebunn:

100 g smør
25 g Dr. Oetker Bakekakao
4 egg str. M/L
175 g sukker
1 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
175 g hvetemel
1 ts Dr. Oetker Bakepulver

Mascarponekrem:

100 g mykt smør
300 g melis
1 Dr. Oetker Vaniljestang
150 g mascarpone
revet appelsinskall fra en ubehandlet appelsin

Dekorasjon:

Dr. Oetker Hvit Sukkerfondant
Dr. Oetker Konditorfarger
100 g mørk sjokolade

preparation

Tilberedning

1

Sett stekovnen på 225° C over- og undervarme.

2

Kakebunn

Smelt smør i en kjele, tilsett kakaoen, ta kjelen av varmen og rør godt. Pisk egg og sukker luftig. Sikt hvetemel, vaniljesukker og bakepulver i eggemassen og vend det forsiktig inn. Rør så kakaosmøret forsiktig i deigen. Fordel deigen på en stekeplate med bakepapir, ca 30 x 40 cm.

3

Stek bunnen i ca. 8 minutter. Vend bunnen over på et bakepair drysset med melis og legg et rent og fuktig kjøkkenhåndkle over.

4

Mascarponekrem

Pisk smør og halvparten av melisen sammen, tilsett så resten av melisen, frøene fra vaniljestangen, mascarpone og revet appelsinskall. Pisk godt i 5 minutter til kremen er lett og luftig.

5

Montering

Trim kantene på kakebunnen rett, og del den i tre remser på langs. Fordel mascarponekremen på de tre remsene. Rull den første remsen sammen til en rullekake, legg remse nummer to på rullekaken og fortsett å rulle den sammen. Det samme gjøres med den tredje remsen. Pakk den store rullekaken stramt inn i plastfolie og sett den kaldt.

6

Dekorasjon

Kjevle ut fondanten og lag et lokk som passer til toppen av kaken. Farg resten av fondanten og trill den til en lang pølse. Kjevle den flat og skjær ut en remse som rekker rundt kaken. Lag eventuelt også noen små figurer til pynt. Fest fondanten ved å pensle baksiden med vann og trykk den fast på kaken.

Smelt sjokoladen og lag noen fine "snirkler" på et stykke bakepapir og dekorer kaken med disse når de har stivnet.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei