Flag

Rulle-lagkake med mascarponekrem

ca. 12 porsjoner
Middels
120 minutter
Denne pynter opp på kakebordet
Ingredienser
Slik gjør du
Oppskriftstips
Mascarponekremen kan også smaksettes med moste bringbær eller romdråper.
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakebunn
100 gsmør
25 gDr. Oetker Bakekakao
4egg str. M/L
175 gsukker
1 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
175 ghvetemel
1 tsDr. Oetker Bakepulver
Mascarponekrem
100 gmykt smør
300 gmelis
1Dr. Oetker Vaniljestang
150 gmascarpone
revet appelsinskall fra en ubehandlet appelsin
Dekorasjon
Dr. Oetker Hvit Sukkerfondant
Dr. Oetker Konditorfarger
100 gmørk sjokolade

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakekakao
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljestang
Picture - Dr. Oetker Konditorfarger
1

Sett stekovnen på 225° C over- og undervarme.

2

Kakebunn

Smelt smør i en kjele, tilsett kakaoen, ta kjelen av varmen og rør godt. Pisk egg og sukker luftig. Sikt hvetemel, vaniljesukker og bakepulver i eggemassen og vend det forsiktig inn. Rør så kakaosmøret forsiktig i deigen. Fordel deigen på en stekeplate med bakepapir, ca 30 x 40 cm.

3

Stek bunnen i ca. 8 minutter. Vend bunnen over på et bakepair drysset med melis og legg et rent og fuktig kjøkkenhåndkle over.

4

Mascarponekrem

Pisk smør og halvparten av melisen sammen, tilsett så resten av melisen, frøene fra vaniljestangen, mascarpone og revet appelsinskall. Pisk godt i 5 minutter til kremen er lett og luftig.

5

Montering

Picture - Rulle- lagkake figur 1.png
Picture - Rulle- lagkake figur 2.png
Picture - Rulle- lagkake figur 3.png

Trim kantene på kakebunnen rett, og del den i tre remser på langs. Fordel mascarponekremen på de tre remsene. Rull den første remsen sammen til en rullekake, legg remse nummer to på rullekaken og fortsett å rulle den sammen. Det samme gjøres med den tredje remsen. Pakk den store rullekaken stramt inn i plastfolie og sett den kaldt.

6

Dekorasjon

Kjevle ut fondanten og lag et lokk som passer til toppen av kaken. Farg resten av fondanten og trill den til en lang pølse. Kjevle den flat og skjær ut en remse som rekker rundt kaken. Lag eventuelt også noen små figurer til pynt. Fest fondanten ved å pensle baksiden med vann og trykk den fast på kaken.


Smelt sjokoladen og lag noen fine "snirkler" på et stykke bakepapir og dekorer kaken med disse når de har stivnet.

Oppskriftstips

  • Mascarponekremen kan også smaksettes med moste bringbær eller romdråper.