Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Saftig sjokoladekake med enkel glasur

om 20 - 22 porsjoner

Middels 20 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Saftig sjokoladekake med enkel glasur

Kakebunn:

125 g smør
2,5 dl vann
25 g Dr. Oetker Bakekakao
1 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
400 g sukker
325 g hvetemel
1 ts Dr. Oetker Natron
1 ts Dr. Oetker Bakepulver
1 knivsegg salt
1,5 dl tjukkmelk
2 egg

Glasur:

1 pose Choco Dream Icing & Frosting
0,5 dl kaldt vann
Dr. Oetker Rainbow Mix

preparation

Tilberedning

Sett stekeovnen på 150 °C varmluft.

1

Kakebunn

Smelt smør og vann i en kjele. Tilsett kakao og rør det godt sammen. Ta kjelen av varmen.

Bland vaniljesukker, sukker, mel, natron, bakepulver og salt i en skål. Tilsett smørblandingen og rør det hele sammen til en jevn masse. Tilsett tjukkmelk og rør ingrediensene sammen. Til sist tilsettes eggene og hele røren blandes godt sammen til den har en ensartet konsistens uten klumper.

Hell røren i en smurt liten langpanne (20x30 cm) og stek kaken i 30-35 minutter i ovnen.

La den avkjøles på en kakerist før den glaseres.

2

Glasur og dekor

Hell innholdet i posen med Choco Dream Icing & Frosting i en bolle og tilsett vann. Rør sammen og fordel glasuren på den avkjølte kaken med en gang. Dryss på strøssel.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.