Flag

Saftig sjokoladekake med rødbeter

ca. 16 kakestykker
Enkel
40 minutter
I denne sjokoladekaken har vi brukt rødbeter og det gjør kaken saftig. Den er toppet med en herlig ganache av mørk sjokolade
Hvem kan motstå en saftig sjokoladekake? Sjokoladekaken er saftig, og en av hemmelighetene er kokte rødbeter! Toppingen er en herlig ganache laget på kremfløte og mørk sjokolade.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakebunn
150 gDr. Oetker Bakesjokolade Mørk
150 gsmør
250 grødbeter (kokt)
4egg str. M
150 gsukker
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1 klypesalt
125 ghvetemel
1,5 tsDr. Oetker Bakepulver
30 gDr. Oetker Bakekakao
Ganache
2 dlQ-Meieriene kremfløte
150 gDr. Oetker Bakesjokolade Mørk
Dekor
littDr. Oetker Bakekakao

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Bakekakao
Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk
Picture - Dr. Oetker Bakekakao
1

Forberedelser

Legg bakepapir i en springform Ø 26 cm.
Forvarm stekeovnen.

Over- og undervarme: ca. 180 °C

Varmluft: ca. 160 °C

2

Kakebunn

Smelt bakesjokolade og smør sammen over vannbad. 

Grovhakk de kokte rødbetene og kjør de til en puré.

Bland egg, sukker, vaniljesukker og salt i en bolle og sett kjøkkenmaskinen kort på laveste hastighet og deretter på høyeste hastighet i 2 minutter. Rør inn rødbetpuréen og smør og sjokoladeblandingen. Bland mel, bakepulver og kakao i en bolle og vend det forsiktig inn i røren. Hell røren i springformen og jevn ut overflaten. Stek kaken på rist i stekeovnen.

Steketid: ca. 32 Minutter


Når kaken er ferdig stekt fjernes springformen, og den avkjøles på en bakerist med bakepapiret på.

3

Ganache

Kok opp fløten i en kjele. Ta den av varmen, tilsett bakesjokoladen og la den smelte. Rør av og til mens ganachen avkjøles. Når ganachen er avkjølt fordeles den over kakebunnen. 

4

Dekor

Rett før servering siktes bakekakao over kaken.


Tips

Kaken er holdbar i ca. 3 dager i kjøleskap. Kakebunnen kan også fryses.