Sjarmerende ansiktskake

Sjokoladekake fylt med Oreokrem og bringebær.

ca. 10 - 12 porsjoner

Enkel 120 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sjarmerende ansiktskake

Kakebunn:

5 egg
200 g sukker
50 g mørk sjokolade
135 g hvetemel
2 ts Dr. Oetker Bakepulver
1 ts Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
135 g smør

Oreokrem med bringebær:

1 pakke Oreokjeks (154 gram)
2 ts Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
50 g melis
200 g philadelphiaost eller annen naturell kremost
3 dl Q-Meieriene kremfløte
ca. 100 g bringebær ferske eller frosne

Glasur:

280 g Dr. Oetker Berry Fantasy Icing & Frosting ( 1 hel pakke + 50 gram av pakke nr 2)
0,5 dl vann

Dekorasjon:

1 tube Dr. Oetker Pynteglasur med sjokoladesmak
2 pakker Dr. Oetker Golden and Shiny Pearls
ca. 200 g blåbær

preparation

Tilberedning

1

Kakebunn

Sett stekeoven på 180 °C og smør en springform ø ca. 22. cm

Pisk eggedosis av egg og sukker. 

Smelt sjokolade og smør sammen over vannbad eller i mikrobølgeovn. Sikt det tørre (hvetemel, vaniljesukker og bakepulver) sammen i en bolle. 

Den smeltede sjokoladeblandingen og det tørre vendes vekselvis inn i eggedosisen.

Ha røren i den smurte springformen, og stek kaken i ca. 45- 55 minutter. Bruk en bakepinne til å se om den er ferdig stekt.

2

Oreokrem med bringebær

Ha Oreokjeksen i en pose. Bruk en kjevle eller lignende og knus den til grove biter. 

Ha kremost, vaniljesukker og melis en bolle. Bruk en håndmikser og kjør til blandingen blir glatt og uten klumper. Tilsett så fløten og pisk til krem. 

Ta av en tredjedel av kremen. 

Vend inn den knuste kjeksen og bringebærene i resten av kremen.

3

Montering

Del den avkjølte kakebunnen i to. Monter gjerne kaken i springformen, eller i en justerbar kakering. 

Legg nederste bunn på et fat, slå ringen rundt og legg på kremen med Oreo og bringebær. Legg så  på den andre bunnen. Ta av ringen og stryk på den hvite kremen uten kjeks, slik at hele kaken får et tynt og jevnt lag krem. 

Sett kaken i kjøleskap (gjerne til dagen etter). 

4

Glasur og dekorasjon

Vei opp glasurpulver og rør ut med vann. Stryk den forsiktig utover så den renner ned på kantene. 

Lag ansikt med pynteglasuren, legg på blåbær og Golden and Shiny Pearls. Oppbevares i kjøleskap.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei