Flag

Sjarmerende ansiktskake

ca. 10 - 12 porsjoner
Middels
120 minutter
Sjokoladekake fylt med Oreokrem og bringebær.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakebunn
5egg
200 gsukker
50 gDr. Oetker Bakesjokolade Mørk
135 ghvetemel
2 tsDr. Oetker Bakepulver
1 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
135 gsmør
Oreokrem med bringebær
1 pakkeOreokjeks (154 gram)
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
50 gmelis
200 gphiladelphiaost eller annen naturell kremost
3 dlQ-Meieriene kremfløte
ca. 100 gbringebær ferske eller frosne
Glasur
280 gDr. Oetker Berry Fantasy Icing & Frosting ( 1 hel pakke + 50 gram av pakke nr 2)
0,5 dlvann
Dekorasjon
1 tubeDr. Oetker Pynteglasur med sjokoladesmak
2 pakkerDr. Oetker Golden and Shiny Pearls
ca. 200 gblåbær

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Berry Fantasy Icing & Frosting ( 1 hel pakke + 50 gram av pakke nr 2)
Picture - Dr. Oetker Pynteglasur med sjokoladesmak
1

Kakebunn

Sett stekeoven på 180 °C og smør en springform ø ca. 22. cm

Pisk eggedosis av egg og sukker. 

Smelt sjokolade og smør sammen over vannbad eller i mikrobølgeovn. Sikt det tørre (hvetemel, vaniljesukker og bakepulver) sammen i en bolle. 

Den smeltede sjokoladeblandingen og det tørre vendes vekselvis inn i eggedosisen.

Ha røren i den smurte springformen, og stek kaken i ca. 45- 55 minutter. Bruk en bakepinne til å se om den er ferdig stekt.

2

Oreokrem med bringebær

Ha Oreokjeksen i en pose. Bruk en kjevle eller lignende og knus den til grove biter. 

Ha kremost, vaniljesukker og melis en bolle. Bruk en håndmikser og kjør til blandingen blir glatt og uten klumper. Tilsett så fløten og pisk til krem. 

Ta av en tredjedel av kremen. 

Vend inn den knuste kjeksen og bringebærene i resten av kremen.

3

Montering

Del den avkjølte kakebunnen i to. Monter gjerne kaken i springformen, eller i en justerbar kakering. 

Legg nederste bunn på et fat, slå ringen rundt og legg på kremen med Oreo og bringebær. Legg så  på den andre bunnen. Ta av ringen og stryk på den hvite kremen uten kjeks, slik at hele kaken får et tynt og jevnt lag krem. 

Sett kaken i kjøleskap (gjerne til dagen etter). 

4

Glasur og dekorasjon

Vei opp glasurpulver og rør ut med vann. Stryk den forsiktig utover så den renner ned på kantene. 

Lag ansikt med pynteglasuren, legg på blåbær og Golden and Shiny Pearls. Oppbevares i kjøleskap.