Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Sjokoladedrøm med marengstopper

Mørk sjokoladekake med hvit sjokoladekrem, toppet med fondant, sjokoladeglasur og marengs.

om 12 - 15 kakestykker

Enkel 120 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sjokoladedrøm med marengstopper

Hvit sjokoladekrem:

1 Dr. Oetker Gelatinblad
5 dl fløte
300 g hvit sjokolade , hakket
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker

Marengs:

2 eggehviter
100 g sukker
2 ts revet sitronskall
Dr. Oetker Konditorfarger

Kakedeig:

150 g mørk sjokolade
8 ss melk
250 g mykt smør
250 g sukker
1,5 ts Dr. Oetker Vanilla Paste
0,5 ts salt
6 egg
300 g hvetemel
3 ts Dr. Oetker Bakepulver
50 g Dr. Oetker Bakekakao
300 g crème fraîche

Sjokoladeglasur:

100 g mørk sjokolade
2 ss fløte
2 ss smør
1 ts Dr. Oetker Flytende glukose

Dekor:

2 pakker Dr. Oetker Hvit Sukkerfondant
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls
Dr. Oetker Silver Mix Strøssel

preparation

Tilberedning

Forberedelser

Lag den hvite sjokoladekremen dagen i forveien, den må hvile i minst 12 timer! Det kan også være lurt å lage marengsene dagen før, så er de klare til bruk.

1

Hvit sjokoladekrem

Bløt gelatinbladet i kaldt vann i 5 minutter. Varm fløten opp til kokepunktet, ta kjelen av platen og rør inn finhakket hvit sjokolade. Rør til sjokoladen er helt smeltet. Smelt gelatinen i den varme sjokoladefløten og tilsett vaniljesukker. Sett blandingen kaldt til neste dag, minimum 12 timer.

2

Marengs

Legg klart en stekeplate med bakepapir. Forvarm stekeovnen til 100°C over- og undervarme, 80°C varmluft. Visp eggehvite med mikser på høy hastighet til massen er helt stiv. Tilsett sukker og sitronskall gradvis mens mikseren går på høyeste hastighet, og visp videre til sukkeret har løst seg helt opp. Tilsett evt. konditorfarge. Ha massen i en sprøytepose med ønsket tip, og lag fine topper i ulike størrelser på bakepapiret. Stek figurene nederst i ovnen i ca. 70 min.

3

Kakedeig

Grovhakk sjokoladen. Varm opp melk i en kasserolle, og la sjokoladen smelte i melken. Rør smør mykt og smidig med en mikser. Tilsett sukker, vaniljepasta og salt litt etter litt under røring, til det har blitt en fast blanding. Ha i ett egg om gangen, og rør i ca. 30 sek. mellom hvert egg som tilsettes. Bland mel, kakao og bakepulver, og rør inn i deigen litt etter litt. Bland til slutt raskt inn creme fraiche og sjokoladeblandingen. Fordel deigen i 2 former (20cm), og stek i nedre del av ovnen i ca. 50 min. Løs kakene fra formene, og hvelv dem over på rist for avkjøling.

4

Sjokoladeglasur

Smelt sjokoladen og ha i fløte, smør og glukose. La glasuren avkjøles noe, slik at den ikke er veldig rennende.

5

Montering

Del hver av kakebunnene i 2, slik at det blir 4 bunner tilsammen. Visp raskt opp den hvite sjokoladekremen så den blir luftig. Legg en av kakebunnene på et serveringsfat, og fordel ¼ av den hvite sjokoladekremen over. Gjenta til alle kakebunnene er plassert over hverandre. Fordel resten av kremen på toppen og rundt kaken. Kjevle ut fondanten, og legg over kaken. Hell sjokoladeglasuren litt om gangen over midten av kaken, og bre den forsiktig utover mot kantene. La glasuren renne litt nedover siden av kaken for en dekorativ effekt. Dekorer til slutt kaken med marengs og strøssel.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.