Sjokoladekake med friske bær

Dette er en enkel oppskrift på sjokoladekake som smaker himmelsk.

12 - 16 kakestykker

Middels 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sjokoladekake med friske bær

Kakedeig:

200 g hvetemel
1,5 ts Dr. Oetker Bakepulver
1 ts Dr. Oetker Natron
1 ts salt
1 ts Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
150 g smeltet smør
300 g rørsukker
3 egg
125 g Dr. Oetker Bakekakao
2,5 dl vann
1 dl melk

Sjokoladekrem og pynt:

200 g mørk sjokolade
300 g mykt smør
170 g melis
1 ts Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1 klype salt
rips eller andre bær

preparation

Tilberedning

1

Forberedelser

Smør en springform, 24cm, med smør. Forvarm stekeovnen.

Over-/undervarme 180 °C

Varmluft 160 °C

2

Kakedeig

Bland mel, bakepulver, natron, salt og vaniljesukker i en skål. Visp smør og sukker sammen i en annen skål, og visp i eggene et om gangen. Tilsett melblandingen vekselvis med melken og visp på lav hastighet til deigen er jevn.

Bland vann og kakaopulver i en gryte, og varm opp under omrøring til blandingen er jevn. Hell blandingen i deigen under omrøring.

Ha deigen i kakeformen, og stek i 40-50 minutter til den er akkurat gjennomstekt. Avkjøl kaken på en rist.

3

Sjokoladekrem og pynt

Sjokoladen grovhakkes og smeltes over vannbad eller i mikrobølgeovn og avkjøles helt. Visp smør, melis, salt og vaniljesukker med en håndmikser til blandingen er kremet og hvit. Visp videre ved lav hastighet, mens sjokoladen helles langsomt i. Visp til kremen har en skinnende og glatt konsistens.

Del opp kaken i 2 eller 3 bunner, og legg et tynt lag med krem i mellom. Fordel resten av kremen over hele kaken, og pynt med rips.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei