Flag

Sjokoladekake med friske bær

12 - 16 kakestykker
Enkel
80 minutter
Dette er en enkel oppskrift på sjokoladekake som smaker himmelsk.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakedeig
200 ghvetemel
1,5 tsDr. Oetker Bakepulver
1 tsDr. Oetker Natron
1 tssalt
1 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
150 gsmeltet smør
300 grørsukker
3egg
125 gDr. Oetker Bakekakao
2,5 dlvann
1 dlmelk
Sjokoladekrem og pynt
200 gmørk sjokolade
300 gmykt smør
170 gmelis
1 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1 klypesalt
rips eller andre bær

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Natron
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Bakekakao
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1

Forberedelser

Smør en springform, 24cm, med smør. Forvarm stekeovnen.

Over- og undervarme: 180 °C

Varmluft: 160 °C

2

Kakedeig

Bland mel, bakepulver, natron, salt og vaniljesukker i en skål. Visp smør og sukker sammen i en annen skål, og visp i eggene et om gangen. Tilsett melblandingen vekselvis med melken og visp på lav hastighet til deigen er jevn.


Bland vann og kakaopulver i en gryte, og varm opp under omrøring til blandingen er jevn. Hell blandingen i deigen under omrøring.


Ha deigen i kakeformen, og stek i 40-50 minutter til den er akkurat gjennomstekt. Avkjøl kaken på en rist.

3

Sjokoladekrem og pynt

Sjokoladen grovhakkes og smeltes over vannbad eller i mikrobølgeovn og avkjøles helt. Visp smør, melis, salt og vaniljesukker med en håndmikser til blandingen er kremet og hvit. Visp videre ved lav hastighet, mens sjokoladen helles langsomt i. Visp til kremen har en skinnende og glatt konsistens.


Del opp kaken i 2 eller 3 bunner, og legg et tynt lag med krem i mellom. Fordel resten av kremen over hele kaken, og pynt med rips.