Sjokoladekake med hasselnøttmousse

Saftig sjokoladekake delt i porsjonsstykker, dekorert med mousse med hasselnøttsmak, strøssel og forskjellige sjokolader

8 kakestykker

Middels 50 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sjokoladekake med hasselnøttmousse

Kakebunn:

70 g smør
1,25 dl vann
25 g Dr. Oetker Bakekakao
0,5 ts Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
200 g sukker
150 g hvetemel
0,5 ts Dr. Oetker Natron
0,5 ts Dr. Oetker Bakepulver
1 knivsodd salt
0,75 dl naturell yoghurt
1 egg str. M/L
50 g mørk sjokolade , hakket

Mousse med hasselnøttsmak:

1 pose Dr. Oetker Cake Mousse Hazelnut Taste
2,5 dl lettmelk

Dekorasjon:

sjokolade , forskellige typer f. eks Toffifee og Polly
Dr. Oetker Golden and Shiny Pearls
Dr. Oetker Black & Gold

preparation

Tilberedning

Sett stekeovnen på 150 °C varmluft.

1

Kakebunn

Smør en springform (ø 25 cm) og ha bakepapir i bunn.

Smelt smør og vann i en kjele eller mikrobølgeovn. Tilsett kakao og rør det godt sammen. Ta kjelen av varmen.

Bland vaniljesukker, sukker, mel, natron, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett smørblandingen og rør det hele sammen til en jevn masse. Tilsett yoghurt og rør røren sammen. Tilsett deretter egg og rør røren godt sammen til den har en jevn konsistens.

Ha røren i en smurt springform (ø 25 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken i ca. 20 minutter. Kjenn etter med en bakepinne om kaken er ferdig stekt. Det skal ikke feste seg noe kakebunn på bakepinnen. La kaken avkjøles helt.

2

Mousse med hasselnøttsmak

Ha innholdet i posen med Cake Mousse Hazelnut Taste i en bolle og tilsett melk. Pisk kort med en håndmikser på laveste hastighet, deretter 3-4 minutter på høyeste hastighet til moussen er luftig.

Ha moussen i tre sprøyteposer med tre forskjellige tipper.

3

Dekorasjon

Legg den avkjølte kakebunnen på et serveringsfat og del kaken i 8 like store kakestykker. Trekk de litt fra hverandre. Sprøyt kakemousse på hvert stykke, lag forskjellige mønstre med de ulike tippene. 

Dekorer hvert kakestykke md forskjellige sjokolader, Golden and Shiny Pearls og Black & Gold strøssel.

Tips

Tilsett 1 ts. pulverkaffe når du varmer vann og smør. Dette gir ikke kaken kaffesmak, men sjokoladesmaken blir mer intens.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei