Sjokoladekake med sjokoladeostekrem

En kake som smaker himmelsk, en sikker vinner blant både barn og voksne.

15 stykker

Enkel 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sjokoladekake med sjokoladeostekrem

Sjokoladekakebunn:

230 g smør
230 g sukker
150 g hvetemel
2 ts Dr. Oetker Bakepulver
2 ts Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
50 g Dr. Oetker Bakekakao
100 g Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk
3 ss sterk kaffe
4 egg

Sjokoladekrem med kremost:

200 g kremost
100 g smør
120 g melis
150 g Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk
2 ts Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje

preparation

Tilberedning

1

Slik gjør du

1. Pisk romtemperert smør og sukker til en lys og luftig krem.
2. Tilsett ett og ett romtemperert egg, pisk godt mellom hver gang og bruk en slikkepott for å skrape ned fra sidene og fra bunnen.
3. Smelt sjokolade og kaffe sammen. Enten i mikroovn eller over vannbad (sett en bolle med sjokolade og kaffe over en kjele med vann som såvidt koker)
4. Bland sjokolade med smørblandingen.
5. Sikt inn alt det tørre. Rør godt, men ikke for mye.
6. Helles i en smurt form ca. 22 cm kledd med bakepapir.
7. Stekes på 180 grader varmluft i ca. 50 minutter. Bruk en stekepinne for å sjekke om kaken er ferdig. Om det henger igjen deig på pinnen når du stikker den i midten av kaken må den steke lenger.

2

Montering

1. Del kakebunnen i tre like store deler. Om den går i stykker, legg bitene av kakebunn i en kakering. Liker du å dynke kan du gjerne dynke bunnene med for eksempel sitronbrus (Sprite).
2. Legg på et tynt lag krem. Gjenta med neste bunn. La kaken sette seg litt i kjøleskapet før resten av kremen strykes på rundt og på toppen av kaken.
3. Dekorer med Dr. Oetker pearls, Dr. Oetker bakesjokolade (mørk)og Dr. Oetkers sjokoladestjerner.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei