Flag

Sjokoladekake med sjokoladeostekrem

15 stykker
Middels
60 minutter
En kake som smaker himmelsk, en sikker vinner blant både barn og voksne.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Sjokoladekakebunn
230 gsmør
230 gsukker
150 ghvetemel
2 tsDr. Oetker Bakepulver
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
50 gDr. Oetker Bakekakao
100 gDr. Oetker Bakesjokolade Mørk
3 sssterk kaffe
4egg
Sjokoladekrem med kremost
200 gkremost
100 gsmør
120 gmelis
150 gDr. Oetker Bakesjokolade Mørk
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Bakekakao
Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk
Picture - Dr. Oetker Bakesjokolade Mørk
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1

Sjokoladekakebunn

1. Pisk romtemperert smør og sukker til en lys og luftig krem.
2. Tilsett ett og ett romtemperert egg, pisk godt mellom hver gang og bruk en slikkepott for å skrape ned fra sidene og fra bunnen.
3. Smelt sjokolade og kaffe sammen. Enten i mikroovn eller over vannbad (sett en bolle med sjokolade og kaffe over en kjele med vann som såvidt koker)
4. Bland sjokolade med smørblandingen.
5. Sikt inn alt det tørre. Rør godt, men ikke for mye.
6. Helles i en smurt form ca. 22 cm kledd med bakepapir.
7. Stekes på 180 grader varmluft i ca. 50 minutter. Bruk en stekepinne for å sjekke om kaken er ferdig. Om det henger igjen deig på pinnen når du stikker den i midten av kaken må den steke lenger.

2

Sjokoladekrem

Bruk en håndmikser og rør sammen romtemperert kremost, smør, melis og vaniljesukker til en jevn masse. Smelt sjokolade over vannbad eller i mikroovn. Rør inn den smeltede sjokoladen i kremostblandingen.

3

Montering

1. Del kakebunnen i tre like store deler. Om den går i stykker, legg bitene av kakebunn i en kakering. Liker du å dynke kan du gjerne dynke bunnene med for eksempel sitronbrus (Sprite).
2. Legg på et tynt lag krem. Gjenta med neste bunn. La kaken sette seg litt i kjøleskapet før resten av kremen strykes på rundt og på toppen av kaken.
3. Dekorer med Dr. Oetker pearls, Dr. Oetker bakesjokolade (mørk)og Dr. Oetkers sjokoladestjerner.