Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Sjokoladekake med trøffelglasur

Smaker ekstra godt med bringebær og pisket krem.

om 6 - 8 kakestykker

Middels 40 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sjokoladekake med trøffelglasur

Kakedeig:

100 g mørk sjokolade
100 g smør
1 dl sukker
2 egg
1,5 dl hvetemel
1 ts Dr. Oetker Bakepulver

Trøffelglasur:

100 g mørk sjokolade
2 ss fløte
2 ss smør

Pynt:

Dr. Oetker Silver Mix Strøssel

preparation

Tilberedning

1

Kakedeig

Varm ovnen til 200 grader. Hakk sjokoladen og smelt på svak varme i en kasserolle sammen med smøret. Visp egg og sukker porøst og bland i sjokoladen. Bland mel og bakepulver, vend forsiktig inn i deigen.

Ha deigen i en smurt og melet avlang form på 1,5 liter. Stek kaken i 8-10 minutter. Den ferdigstekte kaken skal kjennes litt løs.

2

Glasur

Smelt sjokolade i en kasserolle på svak varme og rør i fløte og smør. Bred glasuren ut på den kalde kaken og dekorer med Silver mix strøssel.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.