Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Sjørøverkake

For skumle sjørøvere.

om 12 - 14 stykker

Enkel 100 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sjørøverkake

Kakedeig:

175 g smør
0,5 dl Dr. Oetker Bakekakao
3 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
1 ts Dr. Oetker Bakepulver
0,5 dl melk

Glasur:

4 dl melis
0,5 dl Dr. Oetker Bakekakao
100 g mykt smør
2 ss melk

preparation

Tilberedning

1

Tilberedning

Sett ovnen på 175°C, og smør en springform ca. 22 cm i diameter.

2

Smelt smøret i en kjele og tilsett kakao. Visp egg og sukker luftig. Bland mel og bakepulver og vend det inn i eggeblandingen. Rør i kakaosmør og melk.

3

Hell røren i springformen og stek i 40- 45 minutter. Kjenn med en bakepinne om kaken er ferdig, og la den avkjøles på rist.

4

Bland melis, kakao, smør og melk til glasuren i en bolle. Visp det luftig med en mikser.

5

Del den avkjølte kaken på midten slik at det blir to like store halvmåner. "Lim" de to halvmånene sammen med glasur. Skjær litt av bunnen så kaken kan stå støtt med snittsiden opp.

6

Bruk den avskårne delen til å lage akter, kanon og eventuelt skattekiste. Dekk båten med glasur og fest de løse delene med glasur.

7

Dekorasjonsforslag

Kakelys kan brukes som kanon, lakrisstang som mast, runde sukkertøy som kanonkuler og runde gelegodteri som koøye. Tegn piratsymbol på et ark og lag seil.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.