Flag

Sjørøverkake

ca. 12 - 14 stykker
Middels
100 minutter
For skumle sjørøvere.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kakedeig
175 gsmør
0,5 dlDr. Oetker Bakekakao
3egg
3 dlsukker
3 dlhvetemel
1 tsDr. Oetker Bakepulver
0,5 dlmelk
Glasur
4 dlmelis
0,5 dlDr. Oetker Bakekakao
100 gmykt smør
2 ssmelk

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakekakao
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Bakekakao
1

Tilberedning

Sett ovnen på 175°C, og smør en springform ca. 22 cm i diameter.

2

Smelt smøret i en kjele og tilsett kakao. Visp egg og sukker luftig. Bland mel og bakepulver og vend det inn i eggeblandingen. Rør i kakaosmør og melk.

3

Hell røren i springformen og stek i 40- 45 minutter. Kjenn med en bakepinne om kaken er ferdig, og la den avkjøles på rist.

4

Bland melis, kakao, smør og melk til glasuren i en bolle. Visp det luftig med en mikser.

5

Del den avkjølte kaken på midten slik at det blir to like store halvmåner. "Lim" de to halvmånene sammen med glasur. Skjær litt av bunnen så kaken kan stå støtt med snittsiden opp.

6

Bruk den avskårne delen til å lage akter, kanon og eventuelt skattekiste. Dekk båten med glasur og fest de løse delene med glasur.

7

Dekorasjonsforslag

Kakelys kan brukes som kanon, lakrisstang som mast, runde sukkertøy som kanonkuler og runde gelegodteri som koøye. Tegn piratsymbol på et ark og lag seil.