Flag

Skolebrød

ca. 15 - 20 stykker
Middels
80 minutter
Skolebrød eller skoleboller - godt er det uansett!
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Deig
500 ghvetemel
1 dlsukker (90 g)
20 ggjær , fersk
3 dlmelk , gjerne hmelk
75 gsmør , romtemperert eller kaldt
2 tskardemomme
1egg (valgfritt)
1 klypesalt
1egg til pensling (valgfritt)
Vaniljekrem
2,5 dlmelk
2,5 dlfløte
100 gsukker
35 gmaisstivelse (Maizena)
4 tsDr. Oetker Vanilla Paste
4eggeplommer
Melis og kokostopping
melis
vann
kokosmasse

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
1

Bolledeig

Bland alt det tørre i en bake-/ kjøkkenmaskin, tilsett kald væske og egg. Smuldre gjæren i bollen og start maskinen. Elt på lav fart. Synes du deigen virker for tørr eller fast- tilsett litt mer væske.

Vei opp smøret og del det terninger. Når deigen har eltet i 12-15 minutter kan smøret tilsettes.

Deigen eltes godt i totalt 15- 25 minutter, de siste 5 minuttene økes farten. Kjør deigen hardt på maks fart i det siste minuttet til deigen slipper bollen.

Tips: for å vite om du har eltet og knadd nok- ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne er den ferdig eltet (glutentest). Hvis den revner og virker "kort" når du drar i den, elt deigen videre.

Pakk bakebollen inn i en pose, sett den på benken og hev deigen til dobbel størrelse (ca. 1 time).

2

Del deigen opp i biter på ca 60 gram. Rull deigemnene til boller og sett de på en plate med bakepapir. Klem bollene helt flate og lag en fordypning midt i bollen.

Etterhev i ca. 30-45 minutter. Klem ned fordypningen enda en gang og legg på vaniljekrem.

Stek de lavt i ovnen på 220 grader over- og undervarme, eller 200 grader varmluft i ca. 7-12 minutter.

La de avkjøles. Lag melisglasur, stryk på rundt bollene og dypp de i en skål med revet kokos.

3

Vaniljekrem

Hell melk, fløte og vaniljepaste i en kjele. 

Pisk sammen eggeplommer, maizena og sukker i en bolle.

Gi væsken et lite oppkok og hell litt av væsken i bollen med eggeblandingen mens du rører.

Hell så alt tilbake i kjelen og rør kraftig til den tykner. Ha vaniljekremen i en bolle og la den avkjøles.