Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Sprøytedekorert langpannekake

Oppskrift på en saftig og myk kake som er enkel å lage og vakkert dekorert.

15 stykker

Middels 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sprøytedekorert langpannekake

Kakebunn:

100 g smør
2 egg
1,5 dl sukker
1 ts Dr. Oetker Vanilla Paste
2,5 dl hvetemel
1,5 ts Dr. Oetker Bakepulver
15 g frysetørket bringebær (kan sløyfes)
1 dl melk

Dekorasjon:

250 g smør
2 poser Dr. Oetker Berry Fantasy Icing & Frosting
3 ss melk
Dr. Oetker Blå Konditorfarge
Dr. Oetker Rosa Konditorfarge
Dr. Oetker Lilla Konditorfarge
Dr. Oetker Gul Konditorfarge
Dr. Oetker Black & Gold eller annet strøssel etter ønske

preparation

Tilberedning

1

Kle en bakeform (25x30 cm) med bakepapir. Sett stekeovnen på 200 ℃.

2

Kakebunn

Smelt smøret og sett det til side. 

Pisk egg, sukker og vanilla paste til et lyst og veldig luftig skum. Vend smøret lett inn i skummet.

I en bolle blandes bakepulver og hvetemel. Sikt melblandingen i eggeskummet vekselvis med melken. Tilslutt tilsettes de frysetørkede bringebærene.

Fordel røren i formen og stek i ca 12-15 minutter. La kaken avkjøles helt før den dekoreres. 

3

Dekorasjon

Ha romtemperert smør og frostingpulver i en bolle. Pisk på lav effekt en stund, og pisk så på høy hastighet i fire minutter.

Tilsett melk og pisk til frostingen er jevn. Fordel frostingen i fem boller. Farg fire av bollene med forskjellige konditorfarger og la den siste bollen være uten farge. 

Ha frostingen i sprøyteposer med ulike tipper og dekorer hele kaken. Dekorer til slutt med strøssel.