Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Surprise-Inside-Cake

Overraskelseskake!

om 12 kakestykker

Enkel 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Surprise-Inside-Cake

Kakebunn:

50 g smør
3 egg
120 g sukker
1 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
125 g hvetemel
1 ts Dr. Oetker Bakepulver

Kakebunn:

50 g smør
3 egg
120 g sukker
1 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
125 g hvetemel
1 ts Dr. Oetker Bakepulver

Krem:

500 g mykt smør
100 g melis
2 ts revet appelsinskall

Fyll:

150 - 200 g sjokoladelinser

Dekorasjon:

2 pakker Dr. Oetker Hvit Sukkerfondant
75 - 100 g sjokoladelinser

preparation

Tilberedning

Smør springformen (Ø 18cm) med litt smør, og dekk bunnen med bakepapir. Forvarm stekeovnen til 180°C over- og undervarme, eller 160°C varmluft.

1

Kakebunn

Bak 2 kakebunner etter hverandre: Visp eggene lyse og luftige med mikser på høyeste hastighet. Bland vaniljesukker og sukker, og visp inn litt etter litt med eggene. Visp videre i 2 minutter. Bland mel og bakepulver, og rør inn i deigen med mikser på lav hastighet. Ha deigen over i springformen, og stryk overflaten glatt og jevn. Stek kaken på rist i nederste delen av ovnen i ca. 40 minutter.

Åpne springformen, og hvelv kaken over på rist med bakepapir. Fjern springformens bunn, og legg den til avkjøling. Når springformen er avkjølt, gjentas hele prosessen ovenfor for å lage en kakebunn til.

2

Krem

Visp smør luftig med en mikser. Bland i melis og sitronskall, og miks til alt er godt blandet. Ha en toppet spiseskje av kremen i en sprøytepose eller frysepose, og legg til side.

3

Montering

Del hver kakebunn i 2, slik at man får 4 kakebunner. Stikk ut en sirkel i midten av 2 av kakebunnene (Ø ca. 9cm). Legg en av de hele kakebunnene på et serveringsfat. Fordel ca. 1/3 av kremen på den nederste kakebunnen, og legg en av kakebunnene med hull over. Fordel knapt halvparten av kremen som er igjen over kakebunnen. Legg over den andre kakebunnen med hull, og fordel ca. 3/4 av kremen som er igjen over. Glatt ut kremen inni kaken, som har klemt seg ut mellom lagene. Fyll hullet i midten av kaken til toppen med fargeglade sjokoladelinser, og legg over den siste kakebunnen. Dekk hele kaken med et tynt lag av kremen som er igjen, og sett i kjøleskap i minst 2 timer (til kremen er stivnet).

4

Dekorasjon

Kjevle ut sukkerfondanten (Ø ca. 36cm) mellom plastfolie eller bakepapir. Legg fondanten over kaken, rett ut foldene og skjær av overflødig fondant. Finn frem sprøyeteposen/fryseposen med krem, og klipp et lite hull i det ene hjørnet. Lag små prikker spredt utover hele kaken. Sett en sjokoladelinse på hver prikk.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.