Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Tallkake med sitronkrem og strøssel

En populær bursdagskake

ca. 8 - 12 porsjoner

Enkel 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Tallkake med sitronkrem og strøssel

Kakebunn:

300 g hvetemel
75 g mandelmel
75 g melis
2 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
1 knivsegg salt
200 g smør , kaldt i terninger
1 egg , str. M/L

Sitronkrem:

5 dl fløte
200 g mascarpone
200 g lemon curd
2 - 3 ts limesaft

Dekor:

Dr. Oetker Leafy Pear økologisk strøssel
Dr. Oetker Bloomy Blackcurrant økologisk strøssel
jordbær
bringebær
spiselige blomster

Tilberedning

Tilberedning

Uansett om det er 5 års-, 19 års- eller 53 årsdag som skal feires er denne kaken perfekt å servere. Oppskriften holder til 4 bunner og sitronkrem til to kaker/ tall. Så kan man velge å lage to kaker, eller en høy kake med fire lag.

1

Forberedelse:

Finn tallene til kaken på internett og print de ut, eller tegn en sjablong på et A4- ark. Ett tall per kake. Klipp ut tallene.

2

Kakebunn:

Bland mel, mandelmel, melis, vaniljesukker og salt sammen i en foodprocessor. Blend smøret i med pulsefunksjonen eller smuldre det inn til konsistensen er som rasp. Samle massen med et pisket egg. Det er viktig at du jobber raskt med deigen.

Del deigen i fire deler. Rull den litt flat, pakk den inn i plastfilm og sett den kaldt i 30 minutter.

Kjevle den kalde deigen flat, gjerne mellom to lag bakepapir. Hver deigbit skal være ca. 1/2 cm tykk og like stor som et A4 ark.

Legg så sjablongen på deigen og skjær ut tallet med en skarp kniv. Gjenta med de tre andre deigene. Skal du lage èn tallkake med fire lag legges sjablongen på alle fire deigene, ellers skjærer du ut to og to like tall.

Stek en og en kakebunn på 175 °C over- og undervarme i ca. 12-14 minutter. De er ferdige når de er lett gyldne. La de avkjøles helt.

3

Sitronkrem:

Pisk fløten til en lett krem. Rør mascarpone og lemoncurd sammen i en annen bolle. Smak til med limesaft. Vend mascarponekremen inn i den piskede kremen.

Ha kremen i en sprøytepose med rund tipp. Legg en bunn på et serveringsfat. Sprøyt små bobler av krem på bunnen. Bruk ca. 1/4 del av kremen. Legg en bunn forsiktig oppå og gjenta. Gjenta samme prosess med det andre tallet. Ved en 4- lags kake bygges den videre i høyden.

4

Dekorering:

Del jordbærene på langs i fire deler. Dekorer kaken med Leafy Pear, Bloomy Blackcurrant, jordbær, bringebær og spiselige blomster.

Kakebunnene kan lages dagen i forveien og oppbevares kjølig.