Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Triple Heart Attack Cheese cake

Denne er generøs!

om 12 stykker

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Triple Heart Attack Cheese cake

Kjeksbunn:

250 g rug- eller grahamskjeks (Digestive)
100 g smeltet smør

Browniebunn:

200 g hakket, mørk sjokolade
150 g smør
150 g melis
1 egg
75 g hvetemel

Ostefyll:

400 g philadelphiaost
150 g melis
1 Dr. Oetker Vaniljestang
2 egg

Bringebærmousse:

litt revet sitronskall
4 dl fløte
150 g melis
3 Dr. Oetker Gelatinblader
200 g bringebær friske eller fryste

Dekorasjon:

om 1 - 1,5 dl bringebær
om 1 dl blåbær

preparation

Tilberedning

1

Tilberedning

Sett ovnen på 170 °C varmluft.

2

Kjeksbunn

Knus kjeksen og bland den med smeltet smør. Fordel massen jevnt i en springform (22 cm), ca. 1/2 - 1 cm tykt og la den gå litt opp langs kanten.

3

Browniebunn

Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovn og sett den til side. Bland smør og melis godt i en skål og tilsett egget. Visp til alt er godt blandet.

4

Rør i melet litt og litt, og igjen bland godt. Hell den smeltede sjokoladen langsomt i og bland godt. Visp gjerne kraftig slik at røren blir luftig. Fordel røren over kjeksbunnen.

5

Ostefyll

Bland ost, sukker og frøene fra vaniljestangen og visp det jevnt og tykt. Visp i ett og ett egg. Røren skal være jevn og kremete. Øk hastigheten på vispene mot slutten så røren blir lett og luftig, men ikke visp for lenge. Fordel røren over browniebunnen.

6

Stek kaken i 30-40 minutter. Den skal være fast og gylden i kantene, midten skal fortsatt være lys. Avkjøl kaken i kakeformen, dekk den så med plastfolie og sett i kjøleskap i ca. to timer.

7

Bringebærmousse

Gi melis, bringebær og sitronskall et raskt oppkok og rør det godt sammen. Legg gelatinbladene i rikelig med kaldt vann i fem minutter. Vri ut vannet av gelatinplatene og bland dem med bringebærene. Sett blandingen til avkjøling.

8

Visp så fløten og bland den med bringebærene. Bringebærmassen skal være lett avkjølt, men må ikke ha stivnet når kremen blandes i. La bringebærmoussen avkjøles helt til den blir fast og fordel den over kaken mens kaken er i springformen.

9

Sett kaken i kjøleskap, gjerne over natten. Dekorer kaken med friske bringebær og blåbær før servering.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.