Flag

Triple Heart Attack Cheese cake

ca. 12 stykker
Middels
80 minutter
Generøs ostekake med flere lag.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Kjeksbunn
250 grug- eller grahamskjeks (Digestive)
100 gsmeltet smør
Browniebunn
200 ghakket, mørk sjokolade
150 gsmør
150 gmelis
1egg
75 ghvetemel
Ostefyll
400 gphiladelphiaost
150 gmelis
1Dr. Oetker Vaniljestang
2egg
Bringebærmousse
littrevet sitronskall
4 dlfløte
150 gmelis
3Dr. Oetker Gelatinblader
200 gbringebær friske eller fryste
Dekorasjon
ca. 1 - 1,5 dlbringebær
ca. 1 dlblåbær

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljestang
1

Tilberedning

Sett ovnen på 170 °C varmluft.

2

Kjeksbunn

Knus kjeksen og bland den med smeltet smør. Fordel massen jevnt i en springform (22 cm), ca. 1/2 - 1 cm tykt og la den gå litt opp langs kanten.

3

Browniebunn

Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovn og sett den til side. Bland smør og melis godt i en skål og tilsett egget. Visp til alt er godt blandet.

4

Rør i melet litt og litt, og igjen bland godt. Hell den smeltede sjokoladen langsomt i og bland godt. Visp gjerne kraftig slik at røren blir luftig. Fordel røren over kjeksbunnen.

5

Ostefyll

Bland ost, sukker og frøene fra vaniljestangen og visp det jevnt og tykt. Visp i ett og ett egg. Røren skal være jevn og kremete. Øk hastigheten på vispene mot slutten så røren blir lett og luftig, men ikke visp for lenge. Fordel røren over browniebunnen.

6

Stek kaken i 30-40 minutter. Den skal være fast og gylden i kantene, midten skal fortsatt være lys. Avkjøl kaken i kakeformen, dekk den så med plastfolie og sett i kjøleskap i ca. to timer.

7

Bringebærmousse

Gi melis, bringebær og sitronskall et raskt oppkok og rør det godt sammen. Legg gelatinbladene i rikelig med kaldt vann i fem minutter. Vri ut vannet av gelatinplatene og bland dem med bringebærene. Sett blandingen til avkjøling.

8

Visp så fløten og bland den med bringebærene. Bringebærmassen skal være lett avkjølt, men må ikke ha stivnet når kremen blandes i. La bringebærmoussen avkjøles helt til den blir fast og fordel den over kaken mens kaken er i springformen.

9

Sett kaken i kjøleskap, gjerne over natten. Dekorer kaken med friske bringebær og blåbær før servering.