Triple Heart Attack Cheese cake

Generøs ostekake med flere lag.

ca. 12 stykker

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Triple Heart Attack Cheese cake

Kjeksbunn:

250 g rug- eller grahamskjeks (Digestive)
100 g smeltet smør

Browniebunn:

200 g hakket, mørk sjokolade
150 g smør
150 g melis
1 egg
75 g hvetemel

Ostefyll:

400 g philadelphiaost
150 g melis
1 Dr. Oetker Vaniljestang
2 egg

Bringebærmousse:

litt revet sitronskall
4 dl fløte
150 g melis
3 Dr. Oetker Gelatinblader
200 g bringebær friske eller fryste

Dekorasjon:

ca. 1 - 1,5 dl bringebær
ca. 1 dl blåbær

preparation

Tilberedning

1

Tilberedning

Sett ovnen på 170 °C varmluft.

2

Kjeksbunn

Knus kjeksen og bland den med smeltet smør. Fordel massen jevnt i en springform (22 cm), ca. 1/2 - 1 cm tykt og la den gå litt opp langs kanten.

3

Browniebunn

Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovn og sett den til side. Bland smør og melis godt i en skål og tilsett egget. Visp til alt er godt blandet.

4

Rør i melet litt og litt, og igjen bland godt. Hell den smeltede sjokoladen langsomt i og bland godt. Visp gjerne kraftig slik at røren blir luftig. Fordel røren over kjeksbunnen.

5

Ostefyll

Bland ost, sukker og frøene fra vaniljestangen og visp det jevnt og tykt. Visp i ett og ett egg. Røren skal være jevn og kremete. Øk hastigheten på vispene mot slutten så røren blir lett og luftig, men ikke visp for lenge. Fordel røren over browniebunnen.

6

Stek kaken i 30-40 minutter. Den skal være fast og gylden i kantene, midten skal fortsatt være lys. Avkjøl kaken i kakeformen, dekk den så med plastfolie og sett i kjøleskap i ca. to timer.

7

Bringebærmousse

Gi melis, bringebær og sitronskall et raskt oppkok og rør det godt sammen. Legg gelatinbladene i rikelig med kaldt vann i fem minutter. Vri ut vannet av gelatinplatene og bland dem med bringebærene. Sett blandingen til avkjøling.

8

Visp så fløten og bland den med bringebærene. Bringebærmassen skal være lett avkjølt, men må ikke ha stivnet når kremen blandes i. La bringebærmoussen avkjøles helt til den blir fast og fordel den over kaken mens kaken er i springformen.

9

Sett kaken i kjøleskap, gjerne over natten. Dekorer kaken med friske bringebær og blåbær før servering.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei