Flag

Vaffelkake med krem og bær

ca. 4 - 5 porsjoner
Middels
40 minutter
Gjør hjemmelagde vafler om til en deilig kake fylt med krem, bringebær og jordbær.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Vafler
100 gsmør eller margarin
60 gsukker
1,5 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1 klypesalt
2egg
180 ghvetemel
1,5 tsDr. Oetker Bakepulver
1,75 dlskummet kulturmelk
2 sshonning
Fyll
2,5 dlfløte
125 gkesam (kvarg)
60 gsukker
2 sssitronsaft
150 gjordbær
150 gbringebær
Dekorasjon
melis
mynteblad

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
1

Vafler

Pisk smøret og tilsett litt og litt sukker, vaniljesukker og salt. Pisk til det er godt blandet og så la det så stå på høyeste hastighet i 30 sekunder.

2

Bland hvetemel og bakepulver. Tilsett vekselsvis litt hvetemel og skummet kulturmelk i smørblandingen. Bland det på middels hastighet. Tilsett så egg og honning. La røren hvile i 20 minutter så hvetemelet sveller.

3

Smør vaffeljernet med litt smør, og stek vaflene på middels temperatur til de er gyldne og sprø. La de avkjøle seg på en bakerist.

4

Fyll

Pisk kremfløten stiv. I en annen bolle blandes kesam, sukker og sitronsaft. Vend så inn den piskede kremen i kesamblandingen.

5

Del jordbærene i skiver og bringebærene i to. Spar gjerne noen hele bringebær til pynt. Legg en vaffelplate på et fat og fordel 1/4 del av kremen på vaffelen. Fordel så jordbær og bringebær utover vaffelen, ca 1/4 på hvert lag. Legg på en ny vaffel og gjenta. Strø melis på toppen av kaken og dekorer med mynteblad.

6

Kaken bør fylles rett før servering for best mulig resultat.