Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Vaniljekarameller

1 porsjon

Enkel 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Vaniljekarameller

Ingredienser:

3 dl fløte
250 g sukker
60 g smør
80 g sirup lys eller mørk
20 g Dr. Oetker Flytende glukose (ca. 2 ss)
3 ts Dr. Oetker Vanilla Paste

preparation

Tilberedning

1

Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp. Massen skal koke til den får karamellfarge. Bruk et termometer og kok til massen når ca. 120 grader. Har du ikke termometer? Ta et glass kaldt vann og drypp en dråpe av karamellmassen i glasset. Kan denne formes til en kule er massen ferdig kokt.

2

Hell massen utover en smurt bakeplate og skjær karamellen i biter før den stivner helt. Pakk bitene inn i for eksempel farget cellofan eller mellomleggspapir.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.