Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Vaniljeknuter

Saftige hveteboller med vaniljekrem.

om 30 - 40 stykker

Enkel 140 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Vaniljeknuter

Bolledeig:

50 g gjær
150 g smør
5 dl melk
1 dl sukker
2 krm salt
1 ts kardemomme
1 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
12 - 13 dl hvetemel

Fyll:

125 g smør
1 dl sukker
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
1 ts kardemomme
1 pakke vaniljekrem , f.eks Tine ferdig vaniljekrem
1 egg til pensling

preparation

Tilberedning

1

Bolledeig

Smuldre gjæren i en skål. Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. Varm det opp til det er fingervarmt, ta kjelen av varmen og tilsett gjæren. Rør rundt til det er oppløst. Hell det så i en bakebolle og tilsett sukker, salt, kardemomme og vaniljesukker. Tilsett litt og litt mel til deigen blir smidig. La den heve under et håndkle på et lunt sted i ca. 50 minutter.

2

Fyll

Bland sammen smør, sukker, vaniljesukker og kardemomme og la det stå fremme på kjøkkenbenken. Rør gjerne litt i den ferdige vaniljekremen så den får en jevn konsistens.

3

Utbaking

Strø benken med mel og ta ut deigen. Del den i to like deler. Kjevle ut to rektangler, ca 40 x 20 cm, og bre smørblandingen utover begge deigene. Brett deigene på midten og skjær ca. 1 cm brede striper i lengderetningen. Tvinn strimlene og form dem til boller. Legg dem på et brett med bakepapir.

4

Lag en grop i hver bolle og legg på vaniljekrem. La bollene heve under et kjøkkenhåndkle i ca. 30 minutter.

5

Sett stekeovnen på 200 °C varmluft. Pensle bollene med egg, og stek dem midt i ovnen i ca. 12-15 minutter. La dem avkjøles, og strø gjerne på melis før servering.