Flag

Vaniljeknuter

ca. 30 - 40 stykker
Middels
140 minutter
Saftige hveteboller med vaniljekrem.
Ingredienser
Slik gjør du
Oppskriftstips
Kardemommen kan byttes ut med kanel.
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Bolledeig
50 ggjær
150 gsmør
5 dlmelk
1 dlsukker
2 krmsalt
1 tskardemomme
1 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
12 - 13 dlhvetemel
Fyll
125 gsmør
1 dlsukker
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1 tskardemomme
1 pakkevaniljekrem , f.eks Tine ferdig vaniljekrem
1egg til pensling

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1

Bolledeig

Smuldre gjæren i en skål. Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. Varm det opp til det er fingervarmt, ta kjelen av varmen og tilsett gjæren. Rør rundt til det er oppløst. Hell det så i en bakebolle og tilsett sukker, salt, kardemomme og vaniljesukker. Tilsett litt og litt mel til deigen blir smidig. La den heve under et håndkle på et lunt sted i ca. 50 minutter.

2

Fyll

Bland sammen smør, sukker, vaniljesukker og kardemomme og la det stå fremme på kjøkkenbenken. Rør gjerne litt i den ferdige vaniljekremen så den får en jevn konsistens.

3

Utbaking

Strø benken med mel og ta ut deigen. Del den i to like deler. Kjevle ut to rektangler, ca 40 x 20 cm, og bre smørblandingen utover begge deigene. Brett deigene på midten og skjær ca. 1 cm brede striper i lengderetningen. Tvinn strimlene og form dem til boller. Legg dem på et brett med bakepapir.

4

Lag en grop i hver bolle og legg på vaniljekrem. La bollene heve under et kjøkkenhåndkle i ca. 30 minutter.

5

Sett stekeovnen på 200 °C varmluft. Pensle bollene med egg, og stek dem midt i ovnen i ca. 12-15 minutter. La dem avkjøles, og strø gjerne på melis før servering.

Oppskriftstips

  • Kardemommen kan byttes ut med kanel.