Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Viktorias Sjokoladekake

1 springform

om 12 kakestykker

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Viktorias Sjokoladekake

Kakebunn:

3 egg
3 dl sukker
150 g mykt smør
4 ss sterk kaffe
1 dl melk
3 dl hvetemel
1 ts Dr. Oetker Bakepulver
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
0,75 dl Dr. Oetker Bakekakao

Sjokoladefyll:

180 g smør
6 dl melis
2 ss Dr. Oetker Bakekakao
2 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
1 dl melk

Dekorasjon:

1 pakke Dr. Oetker Hvit Sukkerfondant
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls eller annen dekorasjon

preparation

Tilberedning

1

Tilberedning

Visp egg og sukker luftig og hvitt. Tilsett det myke smøret, kaffe og melk. Bland mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao og vend det i. Hell røren i en smurt springform, 24 cm diameter.

2

Stek kaken på 170 °C i ca. 45 minutter. Kjenn med en pinne om kaken er ferdig, tiden kan variere fra ovn til ovn.

3

Sjokoladefyll

Visp sammen alle ingrediensene til sjokoladekremen, bruk gjerne en elektrisk visp så kremen blir luftig.

4

Del den avkjølte kaken i to deler. Smør halvparten av sjokoladekremen på den ene delen og legg på den andre delen. Smør resten av sjokoladekremen over kaken og sett den i kjøleskapet en stund.

5

Legg sukkermassen mellom to lag plastfolie, og kjevle ut til en tynn leiv. Legg over kaken, og klem forsiktig rundt så fondanten fester seg.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.