Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Viktorias Sjokoladekake

1 springform

om 12 kakestykker

Enkel 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Viktorias Sjokoladekake

Kakebunn:

3 egg
3 dl sukker
150 g mykt smør
4 ss sterk kaffe
1 dl melk
3 dl hvetemel
1 ts Dr. Oetker Bakepulver
2 ts Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
0,75 dl Dr. Oetker Bakekakao

Sjokoladefyll:

180 g smør
6 dl melis
2 ss Dr. Oetker Bakekakao
2 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
1 dl melk

Dekorasjon:

1 pakke Dr. Oetker Hvit Sukkerfondant
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls eller annen dekorasjon

preparation

Tilberedning

1

Tilberedning

Visp egg og sukker luftig og hvitt. Tilsett det myke smøret, kaffe og melk. Bland mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao og vend det i. Hell røren i en smurt springform, 24 cm diameter.

2

Stek kaken på 170 °C i ca. 45 minutter. Kjenn med en pinne om kaken er ferdig, tiden kan variere fra ovn til ovn.

3

Sjokoladefyll

Visp sammen alle ingrediensene til sjokoladekremen, bruk gjerne en elektrisk visp så kremen blir luftig.

4

Del den avkjølte kaken i to deler. Smør halvparten av sjokoladekremen på den ene delen og legg på den andre delen. Smør resten av sjokoladekremen over kaken og sett den i kjøleskapet en stund.

5

Legg sukkermassen mellom to lag plastfolie, og kjevle ut til en tynn leiv. Legg over kaken, og klem forsiktig rundt så fondanten fester seg.