DR. OETKER

Vaniljeoppskrifter med ekte Bourbonvanilje fra Madagaskar

I kaker, desserter, frokostblandinger eller is - vanilje kan varieres og benyttes i det uendelige. Vanilje gir en flott smak på mange oppskrifter. Dr. Oetkers forsøkskjøkken har utviklet oppskrifter i mange år, som du garantert vil lykkes med. Ta en titt i våre mange, varierte oppskrifter med vanilje. Prøv en ny oppskrift i dag, det er alltid gøy å oppdage en ny oppskriftsfavoritt!

Vaniljens vidunderlige verden
Bourbonvanilje fra Madagaskar
Fremstilling av vanilje er en tidskrevende og lang prosess. Les mer om hvor vanilje kommer fra og hvordan den blir fremstilt.

Vaniljeoppskrifter

Er du på utkikk etter en søt gave til en du er glad i?  Prøv en av Dr. Oetkers oppskrifter med ekte Bourbonvanilje, det vil helt sikkert falle i smak. Dr. Oetkers vaniljesukker inneholder ekte vaniljefrø, og gir dermed en rik smak til oppskriften. Prøv også våre andre vaniljeprodukter, vaniljestang og vaniljekvern.

Hvordan foredles vanilje?

Vaniljebønnene skal vokse på stilken 8-9 måneder for å kunne utvikle den spesielle aromaen. Først når den blir gul på tuppen kan den plukkes, helst innen 24 timer, og deretter følger en langvarig foredling:

Modningsprosessen stoppes ved å dyppe bønnene i 65 grader varmt vann. Så blir de varme bønnene forsiktig pakket inn i et fuktig klede, hvor de svetter i to dager til de blir brune og rynkete. Det er dette som starter prosessen som gjør at vaniljens hundrevis av smaksstoffer utvikles.

Deretter legges bønnene til tørk i solen, før de hviler i 3 måneder i luftige kasser  inntil de har utviklet den helt riktige aromaen. Til slutt håndsorteres vaniljestengene omhyggelig. De minste og mest krøllete brukes til ekstrakt, mens de lengste og mest rette ender i butikkene som vaniljestenger.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Ditt samtykke inkluderer at data mulig kan videresendes til USA i henhold til Art. 49 GDPR. Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Her kan du også finne mere informasjon om databehandling fra teknologi leverandører og partnere i USA. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer. 

Alltid aktiv
Analyse og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg. 

Vi bruker også teknologi fra leverandører som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Vi bruker også data-partnere som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei