Rist mandler og hasselnøtter gyldenbrune i en stekepanne, og avkjøl på en tallerken. Hakk cocktailbærene i biter.
Sett ovnen på 200 grader. Smelt smør og sukker på svak varme under omrøring. Tilsett fløte og rør til sukkeret har løst seg helt opp.
Tilsett ristede mandler, hasselnøtter, cocktailbær, hakket appelsinskall og mel, og la det koke forsiktig under omrøring til en jevn masse.
Lag små topper med en teskje på en stekeplate med bakepapir, eller i små muffinsformer. Trykk dem litt flate. Stek på midterste rille i 8-10 min.
Når kakene er stekt, legg dem i fryseren i ca. 30 minutter. Ta dem deretter ut av fryseren, og la dem hvile i 5 minutter, eller til papirformene har blitt romstempererte. Ta dem deretter forsiktig ut av formene.
Grovhakk sjokoladen og smelt den over vannbad på svak varme, og hell deretter over i en skål. Sett de avkjølte kakene på en gaffel, dypp dem i sjokoladen, stryk forsiktig av overflødig sjokolade og sett dem på et bakepapir til sjokoladen har stivnet.
OPPSKRIFTER
Småkaker og cookies