Flag

Blomsterfocaccia med enkel surdej

1 brød
Middels
175 minutter
Lag en vakker foccacia med blomstermønster av grønnsaker. Det er både dekorativt og gir god smak til brødet.
Focaccia er et populært italiensk brød som ofte lages med rosmarin. Denne versjonen har også rosmarin, og er dessuten fint dekorert med et blomstermønster.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Focacciadeig
450 ghvetemel Tipo 00
1 poseDr. Oetker Surdeig
1 tssalt
3 dllunkent vann
1 dlolivenolje
Blomsterpynt
2vårløk deles i to på langs
1rødløk i 2½ mm skiver
5 - 6cherrytomater (delt i to)
gul paprika og rød
30 gsort oliven stenfrie
2 ssolivenolje
frisk rosmarin
flaksalt

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Surdeig
1

Focacciadeig

Bland mel, innholdet av en pose Surdeig og salt sammen. Tilsett vann og olivenolje og elt deigen godt i 8-10 minutter i en kjøkkenmaskin til den er blank og smidig. Deigen skal fortsatt være bløt og klissete når den er ferdig så ikke tilsett mer mel. La deigen heve tildekket i bollen i ca. 1 time, til den har nådd dobbelt størrelse.

Den lange eltetiden er viktig for å aktivere glutenet i melet, dette påvirker brødets struktur. Det er enklest å elte deigen i en kjøkkenmaskin når den skal eltes så lenge. Alternativt så kan man prøve å elte deigen i en kombinasjon av en håndmikser med deigkrok og håndkraft med en sleiv.

Legg bakepapir på en stekeplate og skrap deigen ut på bakepapiret. Fukt hendene med kaldt vann og trekk deigen utover til den har en tykkelse på ca. 2 cm. Pass på å ikke trykke for mye på deigen så luftboblene går ut. Dekk til deigen og la den heve i ytterligere ca. 45 minutter.

Sett stekeovnen på 220 °C over- og undervarme det siste kvarteret av hevetiden.

2

Blomsterpynt

Mens focacciaen hever forberedes blomsterpynten. Skyll grønnsakene, skjær av rotdelen på vårløken og del de i to på langs. De grønne tuppene kan klippes til spisse ender om det ønskers.

Skrell rødløken og del den i to. Skjær tynne skiver av rødløken, pass på så den henger sammen i bunn. Bruk en skarp kniv eller et juliennejern.

Skjær paprikaen i tynne strimler, del cherrytomatene i to og la væsken renne av olivenene.

3

Pyntning og steking

Picture - Blomsterfocaccia web step

Drypp olivenolje utover den ferdighevede deigen. Pynt deretter med grønnsakene. Start med å legge på vårløken som blomsterstengler, rødløk og paprika som blomsterhoder, og deretter resten som ekstra pynt. Dryss hele brødet med rosmarin og flaksalt.

Stek blomsterfocacciaen i ca. 25 minutter i nederste tredjedel av ovnen. Brødet skal være gyllent med en tynn og sprø skorpe.

Steketid: ca. 25 Minutter


Tips
Picture - Blomsterfocaccia web step2

Hvis du ikke har en kjøkkenmaskin, kan deigen eltes med en håndmikser med deigkrok, det kan bli litt utfordrende da deigen er klissete og kan krype oppover deigkrokene.

Om du hellere vil ha et firkantet brød kan focacciaen også stekes i en langpanne på ca. 25x35 cm. 

Blomsterfocacciaen er kan fryses i 3 måneder. Lun evt. det opptinte brødet i ovnen så skorpen blir sprø igjen.