Flag

Frøbrød med enkel surdeig

1 brød
Middels
190 minutter
Et nydelig og luftig brød med frø. Dette smaker godt både til frokost og i matpakken.
Brødet er bakt med havregryn, chiafrø, valmuefrø, sesamfrø og solsikkekjerner, noe som gir brødet en god smak og litt tyggemotstand. Vi har brukt Dr. Oetker Surdeig som inneholder tørket surdeig slik at alle kan bake surdeigsbrød hjemme uten å holde liv i en surdeig.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Brøddeig
500 ghvetemel
1 poseDr. Oetker Surdeig
75 ghavregryn (lettkokte)
2 sschiafrø
2 ssvalmuefrø
2 sssesamfrø
50 gsolsikkefrø
1,5 tsgrovt salt
1 sssukker
0,5 dlrapsolje eller annen smaksnøytral olje
4 dllunkent vann
Til strøing
littsmør til formen
littsolsikkefrø
litthavregryn (lettkokte)

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Surdeig
1

Deig

Bland mel, innholdet av en pose Surdeig, havregryn, chiafrø, valmuefrø, sesamfrø, solsikkekjerner, salt og sukker sammen. Tilsett olje og vann og elt deigen godt på lav hastighet i ca. 10 minutter i en kjøkkenmaskin, inntil deigen er blank og smidig. Deigen skal være bløt og klissete, så ikke elt inn mer mel. Den lange eltetiden er viktig for å aktivere glutenet i melet, dette påvirker brødets struktur. Det er enklest  å elte deigen i en kjøkkenmaskin når den skal eltes så lenge. Alternativt kan man prøve å elte deigen i en kombinasjon av en håndmikser med deigkrok og håndkraft. 

La deigen heve tildekket i bollen i ca. 1 time, til den har nådd dobbelt størrelse.

2

Utbaking

Smør en brødform (3 liter) med litt smør og dryss bunnen med solsikkefrø. 

Skrap ut  deigen på et lett meldrysset bord og fold deigen inn over seg selv fra alle sider. Form deigen som et avlangt brød. Legg brødet i formen og trykk det ut mot endene. Fukt overflaten med litt vann, dryss over havregryn og trykk de godt fast. Klipp et par dype snitt i deigen med en kjøkkensaks. Dekk til formen og la brødet heve i 1 time.

3

Steking

Picture - Kernebrød web step

Sett stekeovnen på 190 °C over- og undervarme det siste kvarteret av hevetiden. 

Stek brødet i 30 minutter i nederste tredjedel av ovnen. Ta brødet ut av formen og stek det i ytterligere 5-10 minutter. 

La brødet avkjøles på en bakerist.

Steketid: 35 - 40 Minutter


Tips

Har du ikke alle typer frø eller kjerner? Bruk det du har, frøene kan erstattes om hverandre. Linfrø kan også brukes.

Brødet kan fryses i inntil 3 måneder.