Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Kokosbollemuffins med bringebærfyll

Elsker du kokosboller? Elsker du bringebær? Da er dette oppskriften for deg!

12 - 14 stykker

Vanskelig 120 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Kokosbollemuffins med bringebærfyll

Muffinsdeig:

150 g smør
25 g kakaopulver
225 g sukker
3 egg
200 g hvetemel
2 ts Dr. Oetker Bakepulver
1 dl melk

Fyll:

100 g bringebær , friske eller frosne
1 ss melis

Kokosbolleskum:

½ dl vann
150 g sukker
100 g Dr. Oetker Flytende glukose
100 g eggehviter
1 ss sukker
1 ts Dr. Oetker Vanilla Paste

Pynt:

250 g mørk sjokolade
Dr. Oetker Chokodekor eller annen strøssel

Tilberedning

Tilberedning

1

Muffinsdeig

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Smelt smøret i en gryte. Tilsett kakao, og gjennomvarm blandingen. Visp sukker og egg til en lett og luftig eggedosis. Sikt inn mel og bakepulver. Rør deigen sammen med kakaosmør og melk. Fordel deigen i muffinsformer, og stek i 20-25 minutter. Avkjøl muffinsene på en rist.

2

Fyll

Mos bringebærene sammen med melis. Lag en liten fordypning i hver muffin med en liten teskje, og fordel bringebærmosen i gropene.

3

Kokosbolleskum

Kok opp vann, sukker og glukose på svak varme, og la det småkoke til temperaturen når 117 grader.

Begynn å vispe eggehvitene stive når sukkerblandingen nærmer seg 117 grader, og bland i sukkeret. Under visping på høy hastighet helles den varme sukkerlaken i en tynn stråle ned i eggehvitene. Strålen må ikke treffe vispene. Visp godt til skummet er stivt, tilsett vaniljepasta, og visp det raskt sammen. Ha skummet i en sprøytepose, og sprøyt en fin og stor topp på hver muffin. La muffinsene stå framme i minst 1 time, slik at det dannes en liten hinne på skummet.

4

Pynt

Pynt

Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovn, den skal være flytende og lunken, ikke for varm! Dypp raskt muffinsene en om gangen i den smeltede sjokoladen, og drei dem rundt så overflødig sjokolade renner av. Dryss med strøssel til slutt.