Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Baking Powder

Dr. Oetker Gelatinblader

Dr. Oekter Gelatinplater er et klassisk produkt på kjøkkenet. Gelatin brukes i mange forskjellige retter: fromasj, mousse, ostekake, gelé osv. Her har vi samlet noen gode råd om bruk av gelatin, så du får et perfekt resultat - hver gang.


Løs gelé: 5-6 blader pr ½ liter væske.
Fast gelé: 8-9 blader pr ½ liter væske.

Slik gjøres det:
Først skal gelatinbladene legges i bløt i en skål med kaldt vann i ca 10 minutter. Bladene legges i et av gangen og alle bladene skal være dekket av vann. Når bladene er oppbløtt tas de opp, klemmes for vann og legges i en skål som tåler varme. Skålen legges i en kjele med vann som varmes opp til småkoking, slik at gelatinen smelter i vannbadet.

Gelatinen kan også smeltes i mikrobølgeovn. Oppbløtte, klemte blader legges i en skål. Det tar 15-30 sekunder (på 900 w) å smelte gelatinen, avhengig av hvor mye det er.

Når gelatinen er smeltet avkjøles den til ca 37 grader (lillefingervarm), før den blandes i f.eks. fromasj. Dette for å unngå trevler og klumper. Om det også skal være væske i fromasjblandingen kan du røre væsken i gelatinen for å kjøle den ned før dette røres i resten av fromasjblandingen.

Er gelatinen eller fromasjen for kald vil det danne seg tråder/trevler i fromasjen og er gelatinen for varm kan fromasjen skille seg. Det er derfor viktig å passe på temperaturen.

Hvis gelatinen skal blandes med noe varmt, f.eks. varm saft/gele kan de oppbløtte gelatinplater smeltes ved at den varme væsken helles i en lang tynn stråle samtidig som man rører i gelatinen til alt er oppløst. Hvis den stivner for tidlig eller det blir tråder i saften kan den varmes opp igjen for å smelte gelatinen ordentlig.


Gelatin og frukt:
Om du blander gelatin og frukt er det noen typer frukt som må ha et lite oppkok før de kan blandes med gelatinen ellers vil den ikke stivne. Dette gjelder frisk ananas, fiken, ingefær, kiwi, kokos og papaya. Disse fruktene inneholder et enzym som bryter ned gelatinen, men enzymet ødelegges etter noen minutters koking.

Gelatin oppbevares tørt og luktfritt.
Dr. Oetker gelatinblader inneholder 10 blader.

 

 

Ingredienser Dr. Oetker Gelatinblader

Animalsk gelatin (svin).

Endringer i ingrediensene kan forekomme, ved allergier/intoleranser sjekk alltid forpakning før konsum.

Allergener

Due to possible ingredient changes please always check allergen information on the packaging

Næringsinnhold for Dr. Oetker Gelatinblader

Per 100g pakningsinnhold
Energi 1444 kJ
336 kcal
Fett 0.50 g
herav mettet fett 0.30 g
Karbohydrater 0.00 g
Sukker 0.00 g
Protein 84.00 g
Salt 1.00 g

Mer informasjon om produktet

Mengde: 0