Dr. Oetker Gelatinblader 12 stk

Dr. Oekter Gelatinplater er et klassisk produkt på kjøkkenet. Gelatin brukes i mange forskjellige retter: fromasj, mousse, ostekake, gelé osv. Her har vi samlet noen gode råd om bruk av gelatin, så du får et perfekt resultat - hver gang.


Løs gelé: 5-6 blader pr ½ liter væske.
Fast gelé: 8-9 blader pr ½ liter væske.

Slik gjøres det:
Først skal gelatinbladene legges i bløt i en skål med kaldt vann i ca 10 minutter. Bladene legges i et av gangen og alle bladene skal være dekket av vann. Når bladene er oppbløtt tas de opp, klemmes for vann og legges i en skål som tåler varme. Skålen legges i en kjele med vann som varmes opp til småkoking, slik at gelatinen smelter i vannbadet.

Gelatinen kan også smeltes i mikrobølgeovn. Oppbløtte, klemte blader legges i en skål. Det tar 15-30 sekunder (på 900 w) å smelte gelatinen, avhengig av hvor mye det er.

Når gelatinen er smeltet avkjøles den til ca 37 grader (lillefingervarm), før den blandes i f.eks. fromasj. Dette for å unngå trevler og klumper. Om det også skal være væske i fromasjblandingen kan du røre væsken i gelatinen for å kjøle den ned før dette røres i resten av fromasjblandingen.

Er gelatinen eller fromasjen for kald vil det danne seg tråder/trevler i fromasjen og er gelatinen for varm kan fromasjen skille seg. Det er derfor viktig å passe på temperaturen.

Hvis gelatinen skal blandes med noe varmt, f.eks. varm saft/gele kan de oppbløtte gelatinplater smeltes ved at den varme væsken helles i en lang tynn stråle samtidig som man rører i gelatinen til alt er oppløst. Hvis den stivner for tidlig eller det blir tråder i saften kan den varmes opp igjen for å smelte gelatinen ordentlig.


Gelatin og frukt:
Om du blander gelatin og frukt er det noen typer frukt som må ha et lite oppkok før de kan blandes med gelatinen ellers vil den ikke stivne. Dette gjelder frisk ananas, fiken, ingefær, kiwi, kokos og papaya. Disse fruktene inneholder et enzym som bryter ned gelatinen, men enzymet ødelegges etter noen minutters koking.

Gelatin oppbevares tørt og luktfritt.
Dr. Oetker gelatinblader inneholder 12 blader.

Allergener

Endringer i ingrediensene kan forekomme. Sjekk alltid forpakning før konsum ved allergier/intoleranser.

Næringsinnhold for Dr. Oetker Gelatinblader 12 stk

Pr. 100g
Energi 1 444
336
Fett 0,5
Herav mettet fett 0,3
Karbohydrater 0
Sukker 0
Protein 84
Salt 1

Mer informasjon om produktet

Mengde : 0 quantity.value.abbr.

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer.

Alltid aktiv
Analytikk og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Ja

nei