Forskjellen på vanilje og vanillin

Med det brede utvalget av vaniljeprodukter som tilbys, kan man lure på hva som er forskjellen mellom vanilinsukker og vaniljesukker. Selv om navnene er like, inneholder pakkene to veldig forskjellige produkter. 

Hva er vanillin?

Vanillin er den viktigste aromatiske forbindelsen som finnes i vaniljestangene til vaniljeorkiden. Hvis du bruker frøene fra en vaniljestang, bruker du naturlig vanilje. 

Siden det bare er mulig å dyrke vaniljeplanter under veldig spesifikke forhold, og den produserte mengden ikke dekker markedets etterspørsel, blir den aromatiske forbindelsen vanillin produsert syntetisk. Den kunstige smaken, som på ingen måte er dårligere enn den naturlige vaniljesmaken, brukes i næringsmiddel, kosmetikk, i farmasøytisk industri og anses å være ufarlig for helsen. 

 

Mens naturlig vaniljesukker har en lysebrun eller gylden farge på grunn av vaniljestangene, er vanillinsukker hvit i fargen. Som et naturlig og høykvalitetsprodukt, er vaniljesukker mye dyrere enn syntetisk produsert vanillinsukker. Vaniljesukker og vanillinsukker er begge like egnet til bruk for baking og matlaging. 

Vaniljesmak og naturlig vaniljesmak

Når du lager produkter med kunstig vanilje, skilles det mellom vaniljesmak og naturlig vaniljesmak.Vaniljesmak er ikke et lovlig definert begrep. Det er vanglivis laget av forskjellige grunnleggende materialer i en kjemisk prosess. Med naturlig vaniljesmak kommer minst 95% fra vaniljestangen. De som foretrekker naturlige vaniljeprodukter, kan også bruke vaniljeekstrakt, da 100% av ekstraktet som kommer i de små flaskene er hentet fra vaniljestangen. 

Samtykke for sporing

Dr. Oetker og våre samarbeidspartnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologi for å forstå hvordan du bruker websiden vår. Dette så vi bedre kan forstå din brukeratferd og tilpasse websiden vår til dine behov. Videre ønsker vi og våre partnere å bruke disse dataene til å tilby deg mer personlig tilpasset nettinnhold. Hvis du godtar dette, vennligst klikk «Enig». Ditt samtykke inkluderer at data mulig kan videresendes til USA i henhold til Art. 49 GDPR. Vennligst se personvernreglene for detaljert informasjon. Her kan du også finne mere informasjon om databehandling fra teknologi leverandører og partnere i USA. Du kan ombestemme deg når som helst.

Nødvendige funksjoner

Vi trenger disse informasjonskapslene og lignende teknologier for å muliggjøre de grunnleggende funksjonene på websiden vår. Dette inkluderer for eksempel lagring av disse innstilligene. Dette er nødvendig og kan ikke slås av i våre systemer. 

Alltid aktiv
Analyse og personalisering

I tillegg vil vi gjerne lære mer om hvordan du bruker websiden vår, slik at vi kan optimalisere den for deg og andre besøkende. Til dette formålet, bruker vi informasjonskapsler og lignende teknologi til å kartlegge brukeratferd, som hjelper oss å skreddersy tilbud til deg. 

Vi bruker også teknologi fra leverandører som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei

Reklamekapsler / datadeling med tredjeparter

For å kunne skreddersy markedsføringskampanjene våre til dine behov, samler vi inn informasjon om hvordan du kommer til nettsiden vår og hvordan du samhandler med annonsene våre. Dette hjelper oss med å gjøre annonsene og innholdet på web mer relevant for deg. Våre markedsføringspartnere bruker også denne informasjonen til egne formål, f.eks. for å tilpasse kontoen eller profilen din på plattformen deres.

Vi bruker også data-partnere som kan prosessere dine data i USA. I disse tilfellene finnes det en risiko for at amerikanske sikkerhetsmyndigheter kan få tilgang til dine data uten å gi deg nærmere beskjed, og uten at du har mulighet til å følge opp dette juridisk i USA.

Ja

nei