Flag

Cronuts med valnøtter og lønnesirup

ca. 10 stykker
Vanskelig
120 minutter
Cronuts er en mellomting mellom en croissant og en donut.
Ingredienser
Slik gjør du
Oppskriftstips
Server med vaniljeis eller vaniljesaus.
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Gjærdeig
1,5 dlmelk
60 gsmør
375 ghvetemel
1 pakketørrgjær
40 gsukker
1 klypesalt
1egg
Smørblanding
150 gmykt smør
40 ghvetemel
Karamelliserte valnøtter
100 gvalnøtter
8 sslønnesirup
50 gsukker
2 tsDr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med ekte Bourbonvanilje
1

Deig

Smelt smør i en gryte, tilsett melk og varm opp til 37 grader. Bland mel og gjær i en bolle, tilsett øvrige ingredienser og til slutt melk- og smørblandingen. Elt alt med en mikser først på laveste hastighet, deretter i 5 minutter på høyeste hastighet til deigen blir glatt og jevn. Dekk til deigen og sett på et lunt sted til deigen har blitt tydelig større.

2

Smørblanding

Bland smør og mel med en mikser. Kjevle ut blandingen mellom to bakepapir til et kvadrat, 20x20cm. Legg til kjøling i 30 minutter.

3

Kna deigen kort sammen på en lett melet arbeidsflate. Kjevle ut deigen til et rektangel (41x22cm). Legg urtesmøret på den ene halvparten av deigen, la det være en halv cm igjen til kanten. Legg den andre halvparten av deigen over, og trykk godt sammen. Kjevle ut deigen til et rektangel igjen (40x24cm).

4

Børst av melet på deigen med en kjøkkenpensel, og pensle på litt vann. Brett 1/3 av deigen fra den ene kortsiden halvveis over, børst igjen av overskytende mel. Så bretter man deigen over fra den andre kortsiden, slik at man får tre lag med deig.


Pakk inn deigen i plastfolie, og legg i kjøleskapet i 30 minutter. Gjenta prosedyren 2 ganger til, og legg til slutt deigen til avkjøling i en time.

5

Legg deigen på en lett melet arbeidsflate, og kjevle den ut til et raktangel (36x15cm). Børst av melet på over- og undersiden. Stikk ut omtrent 10 sirkler på ca. 7cm i diameter, og legg på et bakepapir. Stikk deretter ut midten, ca. 2 cm. Deigrestene skjæres i små biter med en skarp kniv. Alt dekkes til og settes til heving.

6

Steking

Når ringene har blitt tydelig større, varmes frityr- eller matoljen opp i en frityrgryte eller vanlig gryte til 180 grader. Man ser om oljen er varm nok hvis man stikker skaftet til en tresleiv nedi oljen, og det danner seg bobler rundt skaftet. Stek et par ringer om gangen på begge sider til de blir gyldenbrune. Ta dem opp med en hullsleiv, og la dem renne godt av seg på kjøkkenpapir. Gjør det samme med deigrestene.

7

Karamelliserte valnøtter

Brun valnøttene i en stekepanne med slippbelegg, uten fett. Ta stekepannen bort fra varmen. Bland i 4ss lønnesirup. Bland sukker og vaniljesukker, og vend sidene av cronutene i blandingen. Drypp resten av lønnesirupen over cronutene, og anrett dem med valnøttene og evt. mynteblader.

Oppskriftstips

  • Server med vaniljeis eller vaniljesaus.