Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Muffinsboller

Kreative muffins som smaker fantastisk.

ca. 12 - 16 stykker

Middels 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Muffinsboller

Deig:

25 g gjær
2 dl melk
3 egg , sett litt til side for pensling
1 ss sukker
1 ts salt
1 ss honning
125 g smør
om 500 g hvetemel

Fyll:

vaniljekrem

Glasur og pynt:

100 g melis
1 ss kakaopulver
2 ss kokende vann
1 pakke Dr. Oetker Mandelflak (50g)

Tilberedning

Tilberedning

1

Smør et muffinsbrett godt.

2

Deig

Rør ut gjæren i lunken melk. Rør inn eggene. Tilsett sukker, salt, honning og smør, og rør det sammen med halvparten av melet. Dryss over resten av melet litt om gangen under omrøring, og la deigen hvile i romtemperatur i en time.

3

Fordel deigen med skjeer i det smurte muffinsbrettet, lag en fordypning i hver og fyll med vaniljekrem. Brett deigen over kremen, og snu deretter bollen opp-ned i formen så skjøten vender ned. La muffinsbollene heve på et lunt sted i 45 minutter. Pensle med egg.

4

Sett ovnen på 180°C varmluft. Stek muffinsbollene i 20-25 minutter. Avkjøl på rist.

5

Glasur og pynt

Lag glasur av melis, kakao og vann, og fordel på muffinsbollene. Pynt med skivede mandler til slutt.