Fastelavnsboller
ca. 14 stykker
Middels
Med vaniljekrem og melisglasur.
Ingredienser
Slik gjør du
Bolledeig
500 g
hvetemel
150 g
smør
50 g
gjær
1,5 dl
melk
1
egg
Fyll
1 pakke
vaniljekrem
Pynt
200 g
melis + vann og evt. konditorfarge
Dr. Oetker Dekorskrift
Tilberedelse :
100 minutter
1
Bolledeig
Bland mel og vaniljesukker. Smuldre i smør. Rør ut gjæren i lunken melk, og bland sammen med melblandingen. Tilsett 1 egg. Elt massen til en smidig deig, og la den heve på et lunt sted i 30 minutter.
2
Rull ut deigen til en firkantet flate på et meldrysset bord. Skjær den i 10x10 cm firkanter og fordel 2 ts vaniljekrem midt på hvert stykke. Brett deigen sammen rundt fyllet, og legg bollene med skjøten ned på en stekeplate med bakepapir. Prøv å "elte" skjøten inn i bollen, så fyllet ikke flyter ut når bollen stekes.
3
La bollene etterheve i 20 minutter. Pensle dem med melk, og stek dem i en forvarmet ovn på 200ºC i 15-20 minutter.
4
Pynt
Dekorer bollene med melis, strøssel og dekorskrift.
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
OPPSKRIFTER