
Scones med mascarpone og marinerte jordbær
ca. 12 stykker
Middels
40 minutter
Klassiske scones med ekstra godt tilbehør.
Ingredienser
Slik gjør du
Ingredienser
Scones
5 dl
hvetemel
2 ss
sukker
75 g
smør
1
egg
1 dl
kefir
Marinerte jordbær
500 g
jordbær
2 ss
appelsinjuice
Slik gjør du:
Tilberedelse :
40 minutter
1
Scones
Bland hvetemel, sukker, vanilje og bakepulver. Smuldre i smøret, og tilsett egg og kefir.
Rull ut deigen så den har en tykkelse på 1½-2 cm. Stikk ut 12 små scones med et glass eller en form, og legg dem på en stekeplate.
Stek sconesene midt i ovnen i ca. 10 min. på 220 grader.
2
Vaniljekrem
Rør sammen mascarpone og vaniljesukker.
3
Marinerte jordbær
Skjær jordbærene i skiver, og vend dem i sukker. Drypp med litt appelsinjuice.
Server sconesene varme med vaniljekrem og jordbær en deilig sommerdag.
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
OPPSKRIFTER
Flere smakfulle ideer
Sneglekake![]()

80 MinMiddels
Sneglekake
80 MinMiddels
Sneglekake
Finske fastelavnsboller![]()

100 MinMiddels
Finske fastelavnsboller
100 MinMiddels
Finske fastelavnsboller
Kanelboller![]()

100 MinMiddels
Kanelboller
100 MinMiddels
Kanelboller
Muffinsboller![]()

80 MinMiddels
Muffinsboller
80 MinMiddels
Muffinsboller
Mandelhorn med vaniljeremonce og eple![]()

100 MinMiddels
Mandelhorn med vaniljeremonce og eple
100 MinMiddels
Mandelhorn med vaniljeremonce og eple
Scones med vanilje- og lønnesirupsmør![]()

40 MinMiddels
Scones med vanilje- og lønnesirupsmør
40 MinMiddels
Scones med vanilje- og lønnesirupsmør
Bagels![]()

125 MinMiddels
Bagels
125 MinMiddels
Bagels
Følg Dr. Oetker på sosiale medier