Flag

Finske blåbærboller

ca. 20 stykker
Middels
150 minutter
Blåbærbollene smaker nydelig av kardemomme og er fylt med vaniljekrem og blåbær.
Bollene er en variant av de finske kanelbollene og smaker nydelig av kardemomme. De er fylt med vaniljekrem og blåbær.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Bolledeig
1 poseDr. Oetker Surdeig
550 ghvetemel
1 sskardemomme
125 gsukker
4 dllunken melk
5 gsalt (1 ts)
125 gmykt smør
Fyll
ca. 4 dlvaniljekrem
200 gblåbær (frosne)
2 sspotetmel
Dekorasjon
1egg til pensling
perlesukker

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Surdeig
1

Bolledeig

Bland sammen innholdet av en pose Surdeig, mel, kardemomme og sukker. Tilsett lunken melk. Elt deigen i en kjøkkenmaskin med deigkrok i 5 minutter. Tilsett salt og romtemperert smør og elt ytterligere i ca. 5 minutter til deigen er myk og smidig.

Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve i romtemperatur i ca. 1 time. 

2

Fyll

Vend de frosne blåbærene i potetmel, gjør dette rett før deigen kjevles ut.

3

Utbaking

Del deigen i to like store biter og kjevle ut begge delene på et meldrysset bord til en størrelse på ca. 50 x 35 cm. 

Fordel vaniljekremen likt på begge deigbitene og smør det jevnt utover. Dryss over de frosne blåbærene. Rull sammen deigbitene til to pølser. Del opp hver pølse i 10 biter, totalt skal det bli 20 biter. 

Legg bollene på høykant to stekebrett med bakepapir. Snittflaten skal sees fra to sider (omvendt av hvordan man plasserer kanelsvinger). Ta en sleiv med langt skaft og press med skaftet ned på midten av bolle slik at skjæreflatene trykkes ut til hver side.

Dekk bollene med plastfolie og la de etterheve i ca. 30 minutter. Sett stekeovnen på 210 °C varmluft det siste kvarteret av hevetiden.

Pensle bollene med sammenpisket egg og dryss med perlesukker. Stek bollene i ca. 15-20 minutter, eller til de er lysebrune og gjennomstekte.