Flag

Sneglekake

ca. 25 stykker
Middels
80 minutter
En variant av kanelsnurrer med appelsin og mandler.
Ingredienser
Slik gjør du
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Gjærdeig
50 ggjær
2 dlmelk
1 tskardemomme
0,5 tssalt
2 sssukker
1egg str. M/L
100 gsmør
450 ghvetemel
Fyll
175 gmykt smør
150 gsukker
0,5 tskardemomme
100 gsyltet og hakket appelsinskall
1 pakkeDr. Oetker Sukat (100 gram)
1 pakkeDr. Oetker Hakkede Mandler
1egg som piskes, til pensling

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Sukat (100 gram)
Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler
1

Deigen

Rør gjæren ut i lun melk og tilsett kardemomme, salt, sukker og egg og rør det godt sammen. Smuldre smøret i halvparten av melet og rør det inn i gjærblandingen.

2

Tilsett resten av melet litt av gangen og elt deigen godt. Bruk eventuelt en kjøkkenmaskin og elt deigen i minst fem minutter.

3

La deigen hvile tildekket i 45 minutter, sett så stekovnen på 190 C° varmluft.

4

Fyll

Rør smør, sukker og kardemomme sammen til det er mykt og kremete.

5

Ta ut deigen og kjevle den ut til en stor firkant (30x50 cm). Bred ut smørkremen og fordel appelsinskall, sukat og mandler.

6

Rull deigen sammen som en rullekake (50 cm lang) og skjær 25 skiver. Legg de tett i en langpanne dekket med bakepapir og pensle med et pisket egg. La de heve i 45 minutter.

7

Stek sneglekaken i 18- 20 minutter og server de gjerne lune. De egner seg også godt til frysing og kan lunkes før servering.