Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Barnas beste boller

Klassisk bolleoppskrift.

om 15 - 20 stykker

Enkel 120 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Barnas beste boller

Gjærdeig:

100 g smør
3,5 dl melk
50 g gjær
1 dl sukker
700 g hvetemel
1 egg til pensling

Glasur:

2 dl melis
1 ss vann
Dr. Oetker Konditorfarger

Pynt:

Dr. Oetker Strøssel Mix

preparation

Tilberedning

1

Gjærdeig

Smelt smør i en gryte og ha i melken. Når blandingen er lunken, tilsett gjær og rør godt til den har løst seg opp. Ha sukker og mel i en bakebolle, og hell melkeblandingen over. Elt alt sammen til en smidig deig, tilsett evt. mer mel ved behov.

2

Sett deigen til heving på et lunt sted i 45 min. Trill ut boller og legg dem på en smurt stekeplate, eller ha bakepapir på stekeplaten. La bollene etterheve i 30 min. under et klede.

3

Pensle bollene med egg. Bollene stekes på nederste rille på 230°C i 10-12 min. La bollene avkjøles helt før pynting.

4

Pynt

Bland melis, konditorfarger og litt vann til glasur. Dekorer med strøssel og evt. dekorative figurer.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.