Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Cookies med kokos og korinter

Til den søte juletid.

om 12 stykker

Middels 80 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Cookies med kokos og korinter

Cookiedeig:

150 g kokos
75 g korinter (eller rosiner)
200 g sukker
2 eggehviter
1 egg
125 g smør
1 klype salt
Dr. Oetker Vaniljetwister tilsvarende 1 ts, eller 1 Dr. Oetker Vaniljestang
85 g hvetemel

preparation

Tilberedning

Sett ovnen på 180°C varmluft eller 200°C over- og undervarme.

1

Bland kokos, korinter, sukker, eggehviter, egg, smør og salt i en tykkbunnet gryte. Tilsett frøene fra en vaniljestang eller vanilje tilsvarende 1 teskje fra vaniljetwisteren. Varm opp blandingen på middels varme under konstant omrøring, til smøret er smeltet.

2

Ta gryten av varmen. Tilsett siktet hvetemel og rør deigen godt sammen. Bruk en spiseskje, og legg små porsjoner med deig på en stekeplate med bakepapir. Bruk ca. 2 spiseskjeer med deig til hver cookie. Trykk dem litt flate med en gaffel eller litt fuktig kjøkkenpapir.

3

Stek kakene i 16-18 minutter til de er gyldne. Avkjøles på rist, og oppbevares i en kakeboks.