Cookies på Dr. Oetkers hjemmeside

Hjemmesiden bruker cookies for at siden skal fungere bedre, og for å hjelpe oss og våre partnere med å forstå hvordan du bruker hjemmesiden. Din videre bruk av denne hjemmesiden (klikking, navigering, scrolling), eller om du velger å klikke bort denne cookie-meldingen, anses som samtykke til bruk av cookies. Mer informasjon om cookies og hvordan man kan slette dem, finner du under ”Datasikkerhet”.

Sjokolade- og nøttekake

Smaksrik kake med smak av kaffe og rom.

om 8 kakestykker

Enkel 60 minutter

Ingredienser

Ingredienser

for oppskriften Sjokolade- og nøttekake

Ingredienser:

200 g rug- eller grahamskjeks (Digestive) , havrekjeks el.
50 g smeltet smør
200 g mørk sjokolade
1 dl sukker
400 g kremost (Philadelphia eller mascarpone)
3 Dr. Oetker Gelatinblader
0,5 dl kaffe
4 dl fløte
2 ts romaroma
50 g hasselnøtter hakkede
litt sjokoladesaus

preparation

Tilberedning

1

Tilberedning

Klipp et stykke bakepapir så det passer til en rund springform. Knus småkakene i en bolle, og bland dem med smeltet smør. Trykk blandingen ut i bunnen av kakeformen.

2

Legg gelatinbladene i vann til de har blitt myke. Bland med kald kaffe, og varm opp blandingen til den er jevn – den må ikke koke. La deretter blandingen avkjøles.

3

Visp fløten stiv til krem. Bland sammen ferskost, sukker, romaroma, halvparten av nøttene og gelatinblandingen. Smelt sjokoladen forsiktig over vannbad eller i mikroovn. Visp den smeltede sjokoladen i osteblandingen med en håndmikser. Vend til slutt kremen inn i blandingen.

4

Bred blandingen ut over kakebunnen. Pynt kaken med nøtter og evt. sjokoladesaus.

5

Sett kaken i kjøleskapet i minst 4 timer. Ta kaken forsiktig ut av formen, ha den på et fat eller tallerken og server.

Dr. Oetker produkter som brukes

Klikk på produktet for mer informasjon.