Barnas beste boller
ca. 15 - 20 stykker
Middels
Klassisk bolleoppskrift.
Ingredienser
Slik gjør du
Gjærdeig
100 g
smør
3,5 dl
melk
50 g
gjær
1 dl
sukker
700 g
hvetemel
1
egg til pensling
Tilberedelse :
120 minutter
1
Gjærdeig
Smelt smør i en gryte og ha i melken. Når blandingen er lunken, tilsett gjær og rør godt til den har løst seg opp. Ha sukker og mel i en bakebolle, og hell melkeblandingen over. Elt alt sammen til en smidig deig, tilsett evt. mer mel ved behov.
2
Sett deigen til heving på et lunt sted i 45 min. Trill ut boller og legg dem på en smurt stekeplate, eller ha bakepapir på stekeplaten. La bollene etterheve i 30 min. under et klede.
3
Pensle bollene med egg. Bollene stekes på nederste rille på 230°C i 10-12 min. La bollene avkjøles helt før pynting.
4
Pynt
Bland melis, konditorfarger og litt vann til glasur. Dekorer med strøssel og evt. dekorative figurer.
Oppskriftstips
Bollene blir ekstra gode hvis de fylles med vaniljekrem eller sjokoladebiter. Eller hva med å lage en fin flettekrans av deigen?
Tips
: Bollene blir ekstra gode hvis de fylles med vaniljekrem eller sjokoladebiter. Eller hva med å lage en fin flettekrans av deigen?
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
OPPSKRIFTER