Flag

Kokosbollemuffins med bringebærfyll

12 - 14 stykker
Vanskelig
120 minutter
Elsker du kokosboller? Elsker du bringebær? Da er dette oppskriften for deg!
Ingredienser
Slik gjør du
Oppskriftstips
Muffinsene kan gjerne lages dagen før servering. Kakene kan fryses, også med kokosbolletoppingen. Ellers holder de seg fint i opp til 4 dager.
Picture -
Picture -
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?

OPPSKRIFTER

Flere smakfulle ideer

Picture - Hero image

Ingredienser

Muffinsdeig
150 gsmør
25 gDr. Oetker Bakekakao
225 gsukker
3egg
200 ghvetemel
2 tsDr. Oetker Bakepulver
1 dlmelk
Fyll
100 gbringebær , friske eller frosne
1 ssmelis
Kokosbolleskum
0,5 dlvann
150 gsukker
100 gDr. Oetker Flytende glukose
100 geggehviter
1 sssukker
1 tsDr. Oetker Vanilla Paste
Pynt
250 gmørk sjokolade
Dr. Oetker Chokodekor eller annen strøssel

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bakekakao
Picture - Dr. Oetker Bakepulver
Picture - Dr. Oetker Flytende glukose
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Chokodekor eller annen strøssel
1

Muffinsdeig

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Smelt smøret i en gryte. Tilsett kakao, og gjennomvarm blandingen. Visp sukker og egg til en lett og luftig eggedosis. Sikt inn mel og bakepulver. Rør deigen sammen med kakaosmør og melk. Fordel deigen i muffinsformer, og stek i 20-25 minutter. Avkjøl muffinsene på en rist.

2

Fyll

Mos bringebærene sammen med melis. Lag en liten fordypning i hver muffin med en liten teskje, og fordel bringebærmosen i gropene.

3

Kokosbolleskum

Kok opp vann, sukker og glukose på svak varme, og la det småkoke til temperaturen når 117 grader.


Picture - FloedebolleMuffins_step5a_til web.png

Begynn å vispe eggehvitene stive når sukkerblandingen nærmer seg 117 grader, og bland i sukkeret. Under visping på høy hastighet helles den varme sukkerlaken i en tynn stråle ned i eggehvitene. Strålen må ikke treffe vispene. Visp godt til skummet er stivt, tilsett vaniljepasta, og visp det raskt sammen. Ha skummet i en sprøytepose, og sprøyt en fin og stor topp på hver muffin. La muffinsene stå framme i minst 1 time, slik at det dannes en liten hinne på skummet.

4

Pynt

Picture - FloedebolleMuffins_step6_til web.png

Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovn, den skal være flytende og lunken, ikke for varm! Dypp raskt muffinsene en om gangen i den smeltede sjokoladen, og drei dem rundt så overflødig sjokolade renner av. Dryss med strøssel til slutt.

Oppskriftstips

  • Muffinsene kan gjerne lages dagen før servering. Kakene kan fryses, også med kokosbolletoppingen. Ellers holder de seg fint i opp til 4 dager.