Pannekaker med marsipan og krydderepler
ca. 6 porsjoner
Middels
Dessert eller kveldskos med marsipan og epler.
Ingredienser
Slik gjør du
Pannekakerøre
100 g
marsipan
75 g
hvetemel
2 ts
revet sitronskall
2 dl
kulturmelk
2
egg
1 ts
kanel
Krydderepler
600 g
epler
2 ss
sukker
sitronsaft av 1 sitron
appelsinsaft av 1 appelsin
litt
ingefær , fersk
1
anis stjerne
I tillegg
litt
smør eller olje til steking
Tilberedelse :
40 minutter
1
Pannekakerøre
Grovrasp marsipanen. Ha alle ingrediensene i en bolle, og rør alt godt sammen. La røren hvile i 20-30 minutter.
2
Krydderepler
Skrell eplene, og skjær dem opp i tynne båter. Karamelliser sukkeret i en stekepanne, og avkjøl med sitronsaft og appelsinsaft. Ha i eplebåtene og krydderet, og la det surre på middels varme til eplebitene mykner. Ta deretter ut ingefæren og stjerneanisen.
3
Varm opp en liten stekepanne (18 cm), tilsett litt smør eller olje og stek ca. 12 pannekaker på middels varme. Rør litt i røren mellom hver pannekake som stekes. Fyll hver pannekake med krydderepler, og brett dem sammen.
Oppskriftstips
Dryss gjerne over hakkede valnøtter før servering.
Tips
Tips: Dryss gjerne over hakkede valnøtter før servering.
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
OPPSKRIFTER
Flere smakfulle ideer
Sjokoladepannekaker i mange lag![]()

80 MinMiddels
Sjokoladepannekaker i mange lag
80 MinMiddels
Sjokoladepannekaker i mange lag
Grunnoppskrift pannekaker![]()

40 MinMiddels
Grunnoppskrift pannekaker
40 MinMiddels
Grunnoppskrift pannekaker
Pannekaker med vaniljeis, sjokosaus og mandler![]()

60 MinMiddels
Pannekaker med vaniljeis, sjokosaus og mandler
60 MinMiddels
Pannekaker med vaniljeis, sjokosaus og mandler