
Pannekaker med marsipan og krydderepler
ca. 6 porsjoner
Middels
40 minutter
Dessert eller kveldskos med marsipan og epler.
Ingredienser
Slik gjør du
Ingredienser
Pannekakerøre
100 g
marsipan
75 g
hvetemel
2 ts
revet sitronskall
2 dl
kulturmelk
2
egg
1 ts
kanel
Krydderepler
600 g
epler
2 ss
sukker
sitronsaft av 1 sitron
appelsinsaft av 1 appelsin
litt
ingefær , fersk
1
anis stjerne
I tillegg
litt
smør eller olje til steking
Se produkter
Slik gjør du:
Tilberedelse :
40 minutter
1
Pannekakerøre
Grovrasp marsipanen. Ha alle ingrediensene i en bolle, og rør alt godt sammen. La røren hvile i 20-30 minutter.
2
Krydderepler
Skrell eplene, og skjær dem opp i tynne båter. Karamelliser sukkeret i en stekepanne, og avkjøl med sitronsaft og appelsinsaft. Ha i eplebåtene og krydderet, og la det surre på middels varme til eplebitene mykner. Ta deretter ut ingefæren og stjerneanisen.
3
Varm opp en liten stekepanne (18 cm), tilsett litt smør eller olje og stek ca. 12 pannekaker på middels varme. Rør litt i røren mellom hver pannekake som stekes. Fyll hver pannekake med krydderepler, og brett dem sammen.
Oppskriftstips
Dryss gjerne over hakkede valnøtter før servering.
Tips
Tips: Dryss gjerne over hakkede valnøtter før servering.
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
VURDER GJERNE DENNE OPPSKRIFTEN
Hva synes du om oppskriften?
OPPSKRIFTER
Flere smakfulle ideer
Grunnoppskrift pannekaker![]()

40 MinMiddels
Grunnoppskrift pannekaker
40 MinMiddels
Grunnoppskrift pannekaker
Pannekaker med vaniljeis, sjokosaus og mandler![]()

60 MinMiddels
Pannekaker med vaniljeis, sjokosaus og mandler
60 MinMiddels
Pannekaker med vaniljeis, sjokosaus og mandler
Sjokoladepannekaker i mange lag![]()

80 MinMiddels
Sjokoladepannekaker i mange lag
80 MinMiddels
Sjokoladepannekaker i mange lag
Følg Dr. Oetker på sosiale medier